Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Viisi vihjettä toimivien valokuva-albumien luontiin

Maanantai 16.8.2010 - Helena Rebane

Selattuasi tylsää ja hengetöntä valokuva-albumia tuskin haluat laatia samanlaista itse. Vältä siis yleisimmät virheet ja luo viehättävä ja toimiva albumi näiden viiden vinkin avulla.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö, valokuva-albumi

RSS-syöte - eli kuinka pysyt helposti ajan tasalla suosikkisivujasi seuratessa

Maanantai 9.8.2010 - Sjoerd Handgraaf

RSS-syöteSinullakin on varmasti joitain sivustoja ja/tai blogeja joita luet säännöllisesti. Oli se sitten päivittäin, viikoittain tai kuukausittain.

Vieraillessasi sivuilla päivittäin törmäät usein tilanteisiin jolloin mitään uutta ei ole tapahtunut. Ei päivityksiä, ei uutisia, ei mitään.

Jos puolestaan päädyt sivustolle kerran kuukaudessa, uuden materiaalin määrä voi yllättää niin, että et tiedä mistä aloittaa. Tällöin toivot tarkastaneesi sivut jo viikkoja sitten.

Mistä siis teidät oikean ajan vierailla haluamillasi sivuilla? Mistä tiedät uuden blogi-kirjoituksen tai uutisartikkelin saapuneen? Kaikille meille jotka eivät ole meedioita tai hallitse mystisiä Jedi-voimia on olemassa loistava elämää helpottava työkalu: RSS-syöte.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, RSS, RSS-syöte, verkkosyöte

Hakukoneoptimoinnin pimeä puoli

Maanantai 19.7.2010 - Heikki Tirkkonen

Kahdeksankymmentä kahdeksan mailia lasiin ja menoksi. Olemme matkalle menneisyyteen.

Hakukoneoptimointi-termin noustessa lentoon 90-luvun puolivälissä väittely siitä mikä on hyväksyttävää tai tehokasta hakukonemarkkinointia kävi kuumana. Aiemmin puhuttiin eettisistä ja epäeettisistä keinoista. Nykyään tekniikat rajataan white hat- (eettisiin) ja black hat- (epäeettisiin) menetelmiin. Toisin sanoen muu kuin termistö ei ole muuttunut.

Palatessamme nykyisyyteen, keskustelu oikeasta ja väärästä käy edelleen kiivaana. Ennen kuin hyppäät soitellen sotaan, kannattaa tutustua koneistoon jolla sitä käydään - et nimittäin halua jäädä ristituleen. Tutustutaan siis muutamiin black hat -tekniikoihin joita vastaan hakukoneet taistelevat.

Lue lisää »

Avainsanat: hakukoneoptimointi, vinkit

Kuinka markkinoit blogiasi

Maanantai 5.7.2010 - Heikki Tirkkonen

Internetin blogitarjontaan tulee päivittäin tuhansia uusia blogeja, joiden kirjoittajat toivovat, heidän tuotoksestaan tulevan seuraava suuri hitti. Monet kuvittelevat, harhaanjohtavasti, blogeista tulevan automaattisesti suosittuja.  Muuta ei tarvita kuin blogin luonti ihmismassojen ilmaantuessa hyökyaallon lailla paikalle. Tätä mentaliteettia ei luonnollisestikaan voida soveltaa 99-prosenttiin blogeista.

Suurin kysymys blogin menestyksen ympärillä on tuttu miksi. Miksi ihmiset lukisivat juuri sinun blogiasi? Sinulla on kiinnostavia asioita ja mielipiteitä jaettavana, mutta onko se relevanttia muille. Oletko tietyn aiheen asiantuntija vai haluatko saada viestisi kuuluville. Kun löydät yhteenkään näistä vastauksen, olet jo päässyt hyvään alkuun.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, blogi, sosiaalinen media, viestintä, hakukoneoptimointi

Onhan sinullakin jo itse päivittyvät kotisivut?

Maanantai 28.6.2010 - Tiina Rönnberg

Useissa Kotisivukoneen ominaisuuksissa on ajastustoiminto, jonka avulla kotisivujen päivitys käy kuin itsestään. Erityisen käteväksi ajastustoiminto osoittautuu varsinkin näin lomien lähestyessä, kotisivujen ei tarvitse passivoitua kokonaan, vaikka itse kirmailisikin jo kesälaitumilla.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit

Tee kotisivuistasi sosiaalisemmat

Maanantai 7.6.2010 - Tiina Rönnberg

Olemme lisänneet Kotisivukoneeseen uuden toiminnon, joka auttaa sinua saamaan kotisivuistasi sosiaalisemmat: Share-napit! Niiden avulla kotisivuillasi kävijät voivat helposti jakaa sivujesi sisältöä ystäviensä kanssa. Yhdellä napsautuksella he voivat jakaa uutisiasi, valokuviasi tai vaikka verkkokauppasi tuotteita esimerkiksi Facebookiin, MySpaceen, Twitteriin ja moniin muihin palveluihin. Tai yksinkertaisesti lähettää vinkkejä hyvistä jutuista sähköpostitse ystävilleen.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, viestintä, sosiaalinen media, share

Selkokieliset osoitteet

Perjantai 4.6.2010 - Heikki Tirkkonen

Olet saattanut huomata, että Kotisivukoneella luodut sivut saavat numeerisen osoitteen, esimerkiksi www.sinunsivusi.fi/4. Nämä URL-osoitteet muodostuvat sivujen määrän mukaan. Eli esimerkissä oleva sivu olisi neljänneksi luotu.  On olemassa myös tapa, jolla voit muodostaa selkokielisiä osoitteita, kuten esimerkiksi www.sinunsivusi.fi/info. Näin saat sisällytettyä myös itse osoitteeseen tärkeitä tietoja, kuten mistä sivu kertoo. Sitä tarvitset, jos linkität sivun blogiin, foorumille tai toiselle sivustolle.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö

Helpota yhteydenottoa

Maanantai 31.5.2010 - Tiina Rönnberg

Kotisivuilta tulisi löytyä tärkeimmät asiat selkeästi ja yhteydenotosta pitää tehdä mahdollisimman helppoa. Varsinkin yritysten kotisivuilta pitäisi löytyä nopeasti yhteystiedot sekä aukioloajat. Pidä huolta, että sivuillasi olevat tiedot ovat ajan tasalla ja toiminnassa. Näin varmistat, ettei yksikään yhteydenotto mene ohi, eivätkä asiakkaat ole väärän oven takana kolkuttelemassa.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, lomakkeet, kyselyt

4 vinkkiä blogin aloittamiseen

Perjantai 28.5.2010 - Helena Rebane

Blogi on Kotisivukoneen suosituimpia ominaisuuksia. Bloggauksesta onkin tullut erittäin suosittu tapa niin yksityishenkilöiden kuin yhdistystenkin kesken levittää sanomaa ja kommunikoida muiden kanssa.

Jos sinulla ei ole vielä blogia ja olet ajatellut aloittavasi sellaisen, tässä on muutama vinkki kuinka aloittaa blogikirjoittelu Kotisivukoneella.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, blogi, markkinointi, viestintä

Sisältö esille sisältölaatikoiden avulla

Perjantai 21.5.2010 - Tiina Rönnberg

Jos haluat nostaa ajankohtaisia asioita tai tarjouksia paremmin esiin kotisivuillasi voit tehdä sen sisältölaatikoiden avulla, jotka näkyvät kotisivujesi sivupalstassa. Sisältölaatikoilla voit myös keventää päävalikossasi olevien linkkien määrää.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö, sisältölaatikot

Luottamus myy, mutta miten sitä saa?

Perjantai 14.5.2010 - Sjoerd Handgraaf

Ennen vanhaan yritykset pystyivät helposti vedättämään asiakkaitaan väittämällä omia tuotteitaan parhaiksi ja edullisimmiksi. Ja kuluttajat menivät helposti siihen lankaan, koska ei ollut helppoa tapaa tarkistaa pitääkö myyjän puheet paikkaansa tai tehdä hintavertailuja.

Tämä kaikki on muuttunut sähköisen kaupankäynnin lisäännyttyä - tuotteita on helpompi vertailla ja hintojen seurantaan löytyy omia sivustoja, kuten esimerkiksi vertaa.fi. Laaja hintavertailu on nyt vain klikkauksen päässä. Nämä asiat ovat pakottaneet yrityksiä olemaan rehellisempiä ja avoimempia niin tuotteiden hinnan kuin laadunkin suhteen.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, markkinointi, viestintä

Kotisivujen sisällön asettelu

Perjantai 7.5.2010 - Helena Rebane

Kun olet saanut kotisivusi avattua ja päättänyt miltä haluat sivujen näyttävän sekä minkälaista sisältöä haluat eri sisältösivuilla olevan, on aika miettiä miten sisältö kannattaa esittää, jotta se näyttää mahdollisimman houkuttelevalta.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö

Kuinka tehdä loistava tapahtumasivusto

Perjantai 23.4.2010 - Helena Rebane

Kevät- sekä kesäaika on täynnä tapahtumia. Onko kenties siskosi menossa naimisiin? Serkkusi juhlimassa 5-vuotissyntymäpäiviään? Tai vanhempasi juhlivat 25-vuotishääpäiväänsä?

Netistä löytyy yhä enemmän sivuja, jotka on suunniteltu suurten massakokoontumisten sijaan intiimejä ja henkilökohtaisia tapahtumia varten. Oli sinun tapahtumasi minkä tyylinen tai kokoinen tahansa – kesämökkiolympialaiset tai viikonloppujuhlat –  Kotisivukoneen avulla voit helposti ja käden käänteessä luoda sivuston omalle tapahtumallesi.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö

Yrityksen kotisivujen 10 yleistä ongelmaa

Maanantai 5.4.2010 - Vieraskirjoittaja: Pär Österlund

1. Kotisivuilla ei kerrota tarpeeksi selkeästi, mitä yritys tekee

Kotisivuillasi pitää kertoa yksinkertaisesti ja kansantajuisesti, mitä yrityksesi tekee. Usein kotisivuilla kuvataan kuinka yritys "auttaa asiakkaitaan kasvamaan" tai "tekee liiketoiminnasta kilpailukykyisempää". Tällaiset tyhjät korulauseet eivät sovi kotisivuille, koska ne rikkovat kotisivujen käytettävyyden perussääntöä, älä pakota kävijääsi ajattelemaan.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, rakenne, sisältö, ulkoasu,

Kotisivujen suunnittelun etikettivirheet

Torstai 1.4.2010 - Heikki Tirkkonen

Tämä kirjoitus on enemmän tai vähemmän jatkoa, tai syvällisempi katsaus, aikaisempaan kirjoitukseemme Viisi vinkkiä kohti parempia kotisivuja. Listaamme tässä hyvin yksinkertaisia, mutta olennaisia pieniä vinkkejä, jotka tulisi ottaa huomioon nettisivuja suunniteltaessa.

Tämä on erittäin tärkeää siksi, koska on aivan liian helppoa luoda sivut jotka syystä tai toisesta ärsyttävät kävijöitäsi, vaikkei tämä ole ollut tarkoituksesi. Nämä helposti ärsyyntyvät vierailijat ymmärrettävästi eivät jää katsomaan mitä tarjottavaa sivuillasi on, jos näkevät punaista heti ensisilmäyksellä.

Turha kuitenkin huolestua etukäteen, koska parasta tässä asiassa on, että nämä kaikista useimmin näkyvät suunnitteluvirheet ovat myös kaikkein helpoimmin korjattavissa tai estettävissä.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö, ulkoasu

Kuinka saat kaiken irti kävijätilastoista?

Keskiviikko 24.2.2010 - Helena Rebane

Kotisivukoneen avulla saat mahdollisuuden tarkkailla kotisivujesi kävijätilastoja. Tämä on erityisen  hyödyllistä yrityksille lisätiedon saamiseksi mahdollisista uusista asiakkaista. Mutta toki tieto voi olla mielenkiintoista ja hyödyllistä myös yksityiselle web-sivuston omistajalle.

Me kerromme kuinka luet kävijätilastojasi ja hyödyt niistä enemmän.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, kävijätilastot, kävijäseuranta

Viisi vinkkiä kohti parempia kotisivuja

Perjantai 5.2.2010 - Helena Rebane

Yrittäjänä todennäköisesti tiedät kuinka paljon vaatii työtä saada kaikki toimimaan ja kuinka vaikeaa on houkutella asiakkaita ostamaan juuri sinun tuotteesi. Siksi annamme sinulle muutaman vinkin, joiden avulla on helpompi rakentaa tehokkaat kotisivut yrityksellesi.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö, ulkoasu

Viimeistele kotisivusi Fav iconilla

Maanantai 1.2.2010 - Tiina Rönnberg

Olet varmasti huomannut, että monilla kotisivuilla on internet-selaimen osoiterivin alussa pieni ikoni, esimerkiksi yrityksen tai urheiluseuran logo. Kyseessä on pieni kuvatiedosto, favorites icon, joka lisätään tiettyyn kansioon kotisivuilla ja internet-selain osaa hakea sen automaattisesti osoiterivin alkuun. Tämä ei ole ehkä merkittävin osa kotisivujen laatimista, mutta pieni viimeistellyn kotisivun yksityiskohta kuitenkin.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, fav icon

Kartta kotisivuille Google Mapsin avulla

Maanantai 25.1.2010 - Mikko Nurminen

Google tarjoaa maksutonta karttapalvelua, jonka avulla on mahdollista saada kartta myös omille kotisivuille. Kartta toteutetaan Google Maps -palvelussa, jossa määritellään haluttu osoite, ja palvelu sijoittaa osoitteen kartalle. Kotisivuillasi karttaa käyttävä voi helposti suurentaa tai pienentää karttaa ja hakea ajo-ohjeet kartalle merkitylle pisteelle. Kartalle voi halutessa sijoittaa myös useita pisteitä, ja karttapisteen ikonin voi myös itse valita haluamakseen.

Lue lisää »

Avainsanat: kartta, karttapalvelu, vinkit, google

« Uudemmat kirjoitukset