Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

RSS-syöte - eli kuinka pysyt helposti ajan tasalla suosikkisivujasi seuratessa

Maanantai 9.8.2010 - Sjoerd Handgraaf


RSS-syöteSinullakin on varmasti joitain sivustoja ja/tai blogeja joita luet säännöllisesti. Oli se sitten päivittäin, viikoittain tai kuukausittain.

Vieraillessasi sivuilla päivittäin törmäät usein tilanteisiin jolloin mitään uutta ei ole tapahtunut. Ei päivityksiä, ei uutisia, ei mitään.

Jos puolestaan päädyt sivustolle kerran kuukaudessa, uuden materiaalin määrä voi yllättää niin, että et tiedä mistä aloittaa. Tällöin toivot tarkastaneesi sivut jo viikkoja sitten.

Mistä siis teidät oikean ajan vierailla haluamillasi sivuilla? Mistä tiedät uuden blogi-kirjoituksen tai uutisartikkelin saapuneen? Kaikille meille jotka eivät ole meedioita tai hallitse mystisiä Jedi-voimia on olemassa loistava elämää helpottava työkalu: RSS-syöte.

RSS-syöte on formaatti joka välittää säännöllisesti päivittyvää verkkomateriaalia. Se auttaa sinua pysymään ajan tasalla päivittyvän materiaalin kanssa ilman, että joudut vierailemaan varsinaisella sivustolla.

Kuinka se toimii?

Suurin osa nykyisistä sivuista tarjoaa RSS-syötteen. Syöte sisältää vain sivuston päivitetyn version. Jokaisessa selaimessa (Google Chrome, Mozilla Firefox ja jopa Internet Explorer) on nykyään integroitu syötteenlukija (lukijaohjelma). Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata syöte haluamaltasi sivustolta ja selaimesi lukijaohjelma tekee loput.

Päivitetäänpä siis kysymykseni: kuinka se toimii minulle?

Helppoa. Vieraillessasi sivulla, pidä silmät auki seuraavan merkin varalta.  RSS-syöte

Käydessäsi esimerkiksi osoitteessa www.kotisivukoulu.fi käyttäen Mozillan Firefoxia, RSS-syötteen ikoni löytyy osoiterivistä oikealta.

Tilaa Blogin kirjoitukset RSS-virtana

Klikkaa ikonia, valitse mitä streamia tai ”virtaa” haluat seurata (Sivun uutiset tai Blogin kirjoitukset) ja seuraa ohjeita. Tilattuasi syötteen, ne näkyvät osana ”Live Bookmarks” kirjanmerkkejäsi, näkyen osoiterivisi alla. Vaikka perusperiaate on sama, syötteen tilaus toimii hieman eri tavalla eri selaimilla.

Tilauksesi jälkeen sinun ei täydy tehdä muuta kuin tarkastaa Live Bookmarks-osiosi (tai syötteenlukijasi) joka kertoo jos seuraamillasi sivuilla on tapahtunut kiinnostavia päivityksiä ilman, että joudut koskaan vierailemaan sivuilla.

Kokeile pois, RSS tekee elämästäsi helpompaa. Ja etkö siksi valinnut Kotisivukonettakin?

 

Avainsanat: vinkit, RSS, RSS-syöte, verkkosyöte