Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Selkokieliset osoitteet

Perjantai 4.6.2010 - Heikki Tirkkonen


Olet saattanut huomata, että Kotisivukoneella luodut sivut saavat numeerisen osoitteen, esimerkiksi www.sinunsivusi.fi/4. Nämä URL-osoitteet muodostuvat sivujen määrän mukaan. Eli esimerkissä oleva sivu olisi neljänneksi luotu.  On olemassa myös tapa, jolla voit muodostaa selkokielisiä osoitteita, kuten esimerkiksi www.sinunsivusi.fi/info. Näin saat sisällytettyä myös itse osoitteeseen tärkeitä tietoja, kuten mistä sivu kertoo. Sitä tarvitset, jos linkität sivun blogiin, foorumille tai toiselle sivustolle.

Selkokielisten osoitteiden muodostaminen on erittäin yksinkertaista. Kaikki mitä sinun pitää tehdä, on luoda sisältökansio, joka kuvailee mitä sivu sisältää. Esimerkiksi jos haluaisin luoda sivun, joka kertoo itsestäni, loisin kansion nimellä ”mina” tai ”biografia”. Ohjeet, miten voit itse tehdä sen:

  1. Kirjaudu Kotisivukoneella sivujesi ylläpitotilaan ja valitse ”Sisältösivut”, ”Sivujen hallinta” -kohdasta
  2. Valitse '”Uusi kansio'”
  3. Nimeä kansio sisällön mukaan sekä
  4. Pidä kansion tyypin (”Julkinen kansio”) ja näkymän (”Näytä kansion ensimmäinen sisältösivu kansion etusivulla”) asetukset niin kuin ne automaattisesti ovat - ellet halua salasanasuojata kansiota tai listata sisältösivuja allekkain kyseisen kansion etusivulla
  5.  Valitse “Luo kansio”

Uuden kansion luominen

Onneksi olkoon! Nyt kansiosi on valmis. Seuraavassa vaiheessa sinun täytyy luoda sisältösivu kansioon, koska kansiolla itsellään ei ole sisältöä.

Kun olet ”Sisältösivujen hallinta” -sivulla, sinun tarvitsee seurata seuraavia vaiheita luodaksesi uuden sisältösivun:

  1. Valitse “Uusi sisältösivu”
  2. Nimeä sivu sen aiheen mukaan
  3. ”Lisää kansioon” -kohdassa valitse oikea kansio vetovalikosta.
  4. Valitse “Luo sivu”.

Uuden sisältösivun luominen

Voilà! Olet valmis. Nyt kansiossa oleva sisältösivu näkyy sivujen kävijöille, kun he käyvät kansion osoitteessa.

Sisältökansioiden avulla luodut osoitteet tarjoavat hyötyjä, kuten sen, että osoite on nyt helpompi muistaa. Näin voit myös salasanasuojata sivuja ja ryhmitellä bannereita näkymään vain tietyn kansion sivuilla.

Tärkeää on myös se, että selkokieliset osoitteet parantavat hakukoneoptimointia, kun sivuillasi käyvät hakukoneiden robotit tietävät heti mistä sivu kertoo ja rekisteröivät sen tiedusteluihinsa. Tämä parantaa sivusi hakukonelöydettävyyttä ja näkyvyyttä verkossa!

Parantaaksesi vielä enemmän hakukonelöydettävyyttä, muista syöttää jokaiselle luomallesi sisältösivulle avainsanat ja lyhyt kuvaus!

 

Avainsanat: vinkit, sisältö