Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Viisi vinkkiä kotisivujen tekstityyleihin

Torstai 1.10.2015 - Tiina Rönnberg

Sopivalla tekstityylillä varmistat, että kotisivujesi sisältö on paitsi luettavaa, myös näyttää hyvältä. Muutamia yksinkertaisia sääntöjä noudattamalla varmistat kotisivujesi hyvän luettavuuden ja harmonisen yleisilmeen. Lue vinkit tästä kirjoituksesta.

Lue lisää »

Avainsanat: ulkoasu, tekstityylit, kirjaisintyylit, fontit

Näin luot omat väripalettisi

Torstai 17.9.2015 - Tiina Rönnberg

Saat kotisivuillesi harmonisen värimaailman luomalla oman väripaletin, jota käytät johdonmukaisesti sivuillasi. Yleensä jo yksi tai kaksi väriä, ja niiden eri sävyt, voi riittää. Kotisivuja ei siis tarvitse hukuttaa väritulvaan ja käyttää kaikkia sateenkaaren värejä. Lue tästä kirjoituksesta vinkit oman väripaletin luomiseen.

Lue lisää »

Avainsanat: ulkoasu, värit, väripaletti

Viisi vinkkiä värien käyttöön kotisivuilla

Torstai 3.9.2015 - Tiina Rönnberg

Toimivat värivalinnat parantavat kotisivujen luettavuutta ja tekevät sivuilla käynnistä miellyttävän. Väärin valitut värit taas saattavat toimia aivan päinvastoin ja saada kävijän poistumaan sivuilta. Kotisivujen suunnittelussa värillä on siis väliä. Värejä voidaan käyttää herättämään huomiota, luomaan tunnelmaa tai aktivoimaan kotisivuilla kävijä tekemään jotain. Tässä kirjoituksessa muutama vinkki kotisivujen värivalinnoissa auttamaan.

Lue lisää »

Avainsanat: ulkoasu, värimaailma, värit, vinkit

Sisältölaatikoiden piilottaminen

Tiistai 10.9.2013 - Heikki Tirkkonen

Kotisivukoneen avulla voit lisätä sivuston vasempaan tai oikeaan laitaan sisältölaatikoita. Näihin sisältölaatikoihin voi laittaa esim. kuvia, yhteystiedot tai vaikka linkin omille Facebook-sivuille.

Laatikot tulevat lähtökohtaisesti näkyviin sivuston jokaiselle sisältösivulle. Ajoittain on kuitenkin tarpeellista, että esim. Facebook-laatikko (tai mikä tahansa muu sisältölaatikko) olisi näkyvissä vain vaikka etusivulla. Tämän toteuttaminen on myös mahdollista Kotisivukoneen avulla, mutta vaatii pientä CSS-osaamista. Jos haluat saada jonkin sisältölaatikon näkymään vain etusivulla, tai jollain muulla sisältösivulla, seuraa tässä kirjoituksessa olevia ohjeita.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö, sisältölaatikot, ulkoasu, css

Google-fonttien asentaminen kotisivuille

Maanantai 18.3.2013 - Heikki Tirkkonen

Kotisivukoneen ulkoasueditorista löytyy valmiiksi kokoelma erilaisia tekstityylejä (esim. Arial, Georgia sekä Times New Roman) joita voit käyttää sivustollasi. Aina tosin tämä meidän tarjoama fonttikokoelma ei riitä. Näissä tapauksissa voit myös ottaa käyttöön Google-fontit. Kaikki Googlen tarjoamat fontit ovat ns. verkkoystävällisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että fontit näkyvät kävijöille juuri sellaisenaan, eivätkä ne vaadi mitään erillistä asennusta kävijän puolelta toimiakseen. Jos siis haluat sivustollesi piristystä lisäfonttien muodossa, löydät tästä kirjoituksesta ohjeet kuinka saat Google-fontit sivustollesi.

Lue lisää »

Avainsanat: ulkoasu, fontit, tekstityylit, vinkit, google

Selkeyttä päävalikkoon

Maanantai 26.11.2012 - Tiina Rönnberg

Kotisivujesi tärkeimpiä elementtejä on päävalikko. Se toimii kotisivujesi sisällysluettelona ja auttaa sivuillasi kävijää löytämään etsimänsä sekä liikkumaan kotisivujesi sisällä.

Tässä kirjoituksessa annamme muutaman vinkin selkeän ja toimivan päävalikon tekemiseen.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, päävalikko, rakenne, sisältö, ulkoasu

Etusivun rakentaminen komponenttisivuna

Torstai 8.3.2012 - Tiina Rönnberg

Viimeisimmässä päivityksessä olemme parantaneet komponenttien käytettävyyttä ja nyt myös kotisivujen etusivun tekeminen on mahdollista komponenttien avulla.

Lue lisää »

Avainsanat: sisältö, rakenne, ulkoasu, komponenttisivu

Kotisivukoneen uusi tapa luoda sisältösivuja

Maanantai 27.6.2011 - Tiina Rönnberg

Kotisivukone on julkistanut uuden entistäkin helpomman tavan luoda kotisivujen sisältösivuja. Komponenttien avulla saat asemoitua kotisivuillesi helpommin kuvia ja tekstiä. Myös esimerkiksi GoogleMaps -kartan ja YouTube -videoiden lisääminen onnistuu kätevästi komponenttien avulla.

Erilaisia sisältökomponentteja löytyy alalaidan valikosta ja niiden lisäys onnistuu helposti raahaamalla. Tartut vain hiirellä haluamaasi komponenttiin ja vedät sen paikalleen. Kuvien lisäyskin onnistuu yhtä vaivattomasti vetämällä kuva joko oletuskuvan päälle tai tekstikappaleen sisään. Olemme lisänneet Tiedostoselaimeen valmiiksi myös useita kuvituskuvia vapaaseen käyttöösi.

Lue lisää »

Avainsanat: sisältö, rakenne, ulkoasu, kartta, video, youtube, komponenttisivu

Hyvät kotisivut - näin onnistut kotisivujen kanssa

Maanantai 10.5.2010 - Vieraskirjoittaja: Pär Österlund

Hyvät kotisivut on helppo tunnistaa, mutta vaikea tehdä. Hyvillä kotisivuilla on usein tiettyjä yhteisiä tekijöitä. Arvioi tämän listan perusteella omia kotisivujasi ja tee niistä jokaisen arviointikerran jälkeen hieman paremmat.

Lue lisää »

Avainsanat: sisältö, suunnittelu, ulkoasu

Etusivun kaksi päätehtävää

Maanantai 12.4.2010 - Vieraskirjoittaja: Pär Österlund

Kotisivujen etusivulla on kaksi päätehtävää; varmistaa, ettei kävijä poistu välittömästi ja saada kävijä klikkaamaan jotain. Varmista, että etusivusi hoitaa nämä kaksi päätehtäväänsä. Kaikki muu, kuten ajankohtainen sisältö, saa paikkansa sen jälkeen. Jos kävijä poistuu heti, peli on menetetty.

Lue lisää »

Avainsanat: etusivu, sisältö, ulkoasu

Yrityksen kotisivujen 10 yleistä ongelmaa

Maanantai 5.4.2010 - Vieraskirjoittaja: Pär Österlund

1. Kotisivuilla ei kerrota tarpeeksi selkeästi, mitä yritys tekee

Kotisivuillasi pitää kertoa yksinkertaisesti ja kansantajuisesti, mitä yrityksesi tekee. Usein kotisivuilla kuvataan kuinka yritys "auttaa asiakkaitaan kasvamaan" tai "tekee liiketoiminnasta kilpailukykyisempää". Tällaiset tyhjät korulauseet eivät sovi kotisivuille, koska ne rikkovat kotisivujen käytettävyyden perussääntöä, älä pakota kävijääsi ajattelemaan.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, rakenne, sisältö, ulkoasu,

Kotisivujen suunnittelun etikettivirheet

Torstai 1.4.2010 - Heikki Tirkkonen

Tämä kirjoitus on enemmän tai vähemmän jatkoa, tai syvällisempi katsaus, aikaisempaan kirjoitukseemme Viisi vinkkiä kohti parempia kotisivuja. Listaamme tässä hyvin yksinkertaisia, mutta olennaisia pieniä vinkkejä, jotka tulisi ottaa huomioon nettisivuja suunniteltaessa.

Tämä on erittäin tärkeää siksi, koska on aivan liian helppoa luoda sivut jotka syystä tai toisesta ärsyttävät kävijöitäsi, vaikkei tämä ole ollut tarkoituksesi. Nämä helposti ärsyyntyvät vierailijat ymmärrettävästi eivät jää katsomaan mitä tarjottavaa sivuillasi on, jos näkevät punaista heti ensisilmäyksellä.

Turha kuitenkin huolestua etukäteen, koska parasta tässä asiassa on, että nämä kaikista useimmin näkyvät suunnitteluvirheet ovat myös kaikkein helpoimmin korjattavissa tai estettävissä.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö, ulkoasu

Nappi saa kävijän toimimaan

Maanantai 15.3.2010 - Vieraskirjoittaja: Pär Österlund

Käytä sivuillasi nappeja tärkeitä toimintoja varten. Isot ja joukosta erottuvat napit vetävät puoleena huomiota ja saavat paljon klikkauksia.

Lue lisää »

Avainsanat: sisältö, ulkoasu

Viisi vinkkiä kohti parempia kotisivuja

Perjantai 5.2.2010 - Helena Rebane

Yrittäjänä todennäköisesti tiedät kuinka paljon vaatii työtä saada kaikki toimimaan ja kuinka vaikeaa on houkutella asiakkaita ostamaan juuri sinun tuotteesi. Siksi annamme sinulle muutaman vinkin, joiden avulla on helpompi rakentaa tehokkaat kotisivut yrityksellesi.

Lue lisää »

Avainsanat: vinkit, sisältö, ulkoasu