Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Kotisivukoneen uusi tapa luoda sisältösivuja

Maanantai 27.6.2011 - Tiina Rönnberg


Kotisivukone on julkistanut uuden entistäkin helpomman tavan luoda kotisivujen sisältösivuja. Komponenttien avulla saat asemoitua kotisivuillesi helpommin kuvia ja tekstiä. Myös esimerkiksi GoogleMaps -kartan ja YouTube -videoiden lisääminen onnistuu kätevästi komponenttien avulla.

Erilaisia sisältökomponentteja löytyy alalaidan valikosta ja niiden lisäys onnistuu helposti raahaamalla. Tartut vain hiirellä haluamaasi komponenttiin ja vedät sen paikalleen. Kuvien lisäyskin onnistuu yhtä vaivattomasti vetämällä kuva joko oletuskuvan päälle tai tekstikappaleen sisään. Olemme lisänneet Tiedostoselaimeen valmiiksi myös useita kuvituskuvia vapaaseen käyttöösi.

 

Näin saat rakennettua uuden komponenttisivun:

1. Luo uusi sisältösivu valitsemalla yläreunan “Sivujen hallinta” –välilehdeltä  ”Uusi sisältösivu”.

2. Valitse joku valmiista sivupohjista tai valitse tyhjä sivu, jolloin voit valita sivuille itse haluamasi komponentit haluamaasi järjestykseen.

3. Kirjoita sivulle nimi. Komponenttisivuille tulee automaattisesti selkokieliset nimet, sivun nimi toimii siis sivun osoitteena ja kertoo selkeästi mitä sivu sisältää, esim. www.yritys.com/yhteystiedot.
Valitse sivun linkitys ja paino Luo sivu-painiketta.

4. Komponentit -välilehdeltä voit lisätä sivullesi uusia sisältökomponentteja. Raahaa komponentti sivulle hiiren vasenta näppäintä pohjassa pitäen. Löydät lisää komponentteja klikkaamalla komponenttivalikon reunoissa olevista nuolista. Voit  muuttaa komponenttien järjestystä raahaamalla niitä hiiren nappi pohjassa nuoli-ikonin  kohdalta. Komponentin saat poistettua klikkaamalla punaista ruksia.

5. Komponenttien tekstiä pääsee muokkaamaan tuplaklikkaamalla. Käytössäni on kevyet tekstin muotoiluun vaadittavat työkalut, kuten lihavointi, kursivointi, alleviivaus ja erilaiset listaukset.

6. Kuvat -välilehdellä näet kuvat, jotka löytyvät tiedostoselaimestasi. Raahaa kuva joko vanhan kuvan päälle tai tekstikappaleen sisään. Oikeasta alalaidasta pääset käyttämään tiedostoselainta ja löydät sieltä myös kohdan ”Yleiset kuvapankkikuvat” jonne olemme lisänneet valmiiksi useita kuvituskuvia vapaaseen käyttöösi.

7. Komponenttien asetuksiin pääsee käsiksi, kun vie hiiren sivulle raahatun komponentin päälle ja klikkaa vasempaan yläkulmaan ilmestynyttä Asetukset -tekstiä. Asetuksista pääsee muokkaamaan komponentista riippuen esim. tekstien ja kuvien tasausta, kartan osoitetta ja YouTube-videon osoitetta.

8. Muista lopuksi tallentaa tekemäsi muutokset sivu oikean alareunan "Tallenna" –painikkeesta.

 

» Lisää ohjeita komponenttisivun rakentamiseen löydät Kotisivukoneen ohjesivulta

Tervetuloa kokeilemaan Kotisivukoneen uusia komponenttisivuja!

 

Avainsanat: sisältö, rakenne, ulkoasu, kartta, video, youtube, komponenttisivu