Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Etusivun rakentaminen komponenttisivuna

Torstai 8.3.2012 - Tiina Rönnberg


Viimeisimmässä päivityksessä olemme parantaneet komponenttien käytettävyyttä ja nyt myös kotisivujen etusivun tekeminen on mahdollista komponenttien avulla.

Näin saat rakennettua etusivun komponenttisivuna:

1. Luo uusi sisältösivu valitsemalla yläreunan “Sivujen hallinta” –välilehdeltä  ”Uusi sisältösivu”.

2. Valitse uudentyyppinen komponenttisivu ja joku valmiista sivupohjista tai tyhjä sivu, jolloin voit valita sivuille itse haluamasi komponentit haluamaasi järjestykseen. Anna sivulle nimi, älä linkitä sitä päävalikkoon ja lisää se päätasolle.3. Lisää sivuille haluamasi komponentit, muokkaa tekstit ja kuvat kuntoon ja muista lopuksi tallentaa tekemäsi muutokset sivu oikean alareunan "Tallenna" –painikkeesta.

4. Siirry yläreunan “Sivujen hallinta” –välilehdeltä  Sisältösivujen hallintaan.5. Valitse vasemman reunan Sisältösivut -valikosta komponenttisivu, jonka haluat etusivuksi. Klikkaa ”Käytä etusivuna” –painiketta ja valitsemasi sivu muuttuu etusivuksi.
» Lisää ohjeita komponenttisivun rakentamiseen löydät Kotisivukoneen ohjesivulta

Avainsanat: sisältö, rakenne, ulkoasu, komponenttisivu


Kommentit

11.9.2013 10:17  Heikki / Kotisivukoneen Asiakaspalvelu

Moi Calle,

Joskus sivua ei haluta linkittää päävalikkoon esim. sen takia, että sivua ei haluta vielä julkiseksi. Mutta toki syitä voi olla monia.

Etusivua ei tarvitse poistaa, mutta mene vain "sivujen hallinta"-lehdeltä "sisältösivut"-osioon. Sieltä sitten napsauta uuden sisältösivun nimeä, ja paina "käytä etusivuna". Näin etusivu muuttuu.

- Heikki

9.9.2013 0:58  Calle

Kohdassa 2 lukee, että "...älä linkitä sitä päävalikkoon..." Miksi ei saisi linkittää? Miten vanhan, ns. alkuperäisen etusivuin saisi poistettua. Siitä puuttuu "Poista sisältösivu" -painike.

24.4.2012 16:50  Milja Talvikki Koponen

Uusissa komponenttisivuissa oli puutteena ettei pystynyt tekemään kuvalinkkejä. Pystyykö jo? Jos ei, niin pitää vielä pysyä perinteisessä editorissa ainakin etusivun osalta.
Milja Talvikki

26.6.2013 12:49  Anu

Inhoan uutta komponentti palvelua. tästä syystä päivitykset laahaavat kuukausia jäljessä. Kuvien lisääminen on vanhanmallista sivua huomattavasti hankalampaa.

20.11.2012 11:51  Tiina / Kotisivukone

Hei Milja, oletkin varmaan jo huomannut, että kuvalinkkien teko onnistuu nyt myös komponenttisivujen puolella. Linkin kuvaan voit määritellä sivun muokkaustilassa kuvan vasempaan reunaan ilmestyvästä Asetukset-kohdasta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini