Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Viisi vinkkiä värien käyttöön kotisivuilla

Torstai 3.9.2015 - Tiina Rönnberg


Toimivat värivalinnat parantavat kotisivujen luettavuutta ja tekevät sivuilla käynnistä miellyttävän. Väärin valitut värit taas saattavat toimia aivan päinvastoin ja saada kävijän poistumaan sivuilta. Kotisivujen suunnittelussa värillä on siis väliä. Värejä voidaan käyttää herättämään huomiota, luomaan tunnelmaa tai aktivoimaan kotisivuilla kävijä tekemään jotain. Tässä muutama vinkki kotisivujen värivalinnoissa auttamaan.

Kylmät vai lämpimät värit?

Millaisen tunnelman ja vaikutelman haluat luoda väreillä kotisivuillesi? Lämpimät värit mielletään usein iloisiksi, energisiksi ja myönteisiksi. Kylmät värit taas ovat rauhallisempia ja turvallisempia ja ne yhdistetään usein luotettavuuteen ja vastuullisuuteen.

Esimerkki lämpimistä väreistä: www.sontikka.fi ja kylmistä väreistä: www.tuloslinkki.fi

Riittävät kontrastit

Kontrasti on tärkeää varsinkin tekstien suhteen. Varmista siis, että teksti on luettavaa ja se erottuu taustasta. Käytä tummaa tekstiä vaalealla taustalla tai vaaleaa tekstiä tummalla taustalla. Liian pieni kontrasti tekstin ja taustan välillä aiheuttaa lukijalleen vain päänsärkyä tai saa hänet siirtymään toiselle sivustolle.

Näillä rakennusalan sivuilla, www.satarakennus.fi ja www.tst-rakennus.fi, on hyvin selkeät kontrastit ja helposti luettavat tekstit.

Luo oma väripalettisi

Harmonisen värimaailman saat luomalla oman väripaletin, jota käytät johdonmukaisesti kotisivuillasi. Yleensä jo yksi tai kaksi väriä, ja niiden eri sävyt, voi riittää. Kotisivuja ei siis tarvitse hukuttaa väritulvaan ja käyttää kaikkia sateenkaaren värejä. Apuväreinä voi luonnollisesti käyttää myös neutraaleja värejä, kuten harmaata, mustaa ja valkoista.

Valmiita väripaletteja löydät inspiraatioksi esimerkiksi osoitteista: design-seeds.com ja www.colourlovers.com.

Hyödynnä yritysilmettäsi

Onko yritykselläsi jo oma logo tai visuaalinen ilme? Niissä käytetty värimaailma auttaa sinua myös kotisivujesi värivalinnoissa. Millä alalla yrityksesi toimii tai mitä se tekee? Jos sinulla on esimerkiksi luontoon liittyvä yritys, voit käyttää vihreää tai muita luonnonläheisiä värejä. Jos taas myyt lasten leluja, voit käyttää räväkämmin puhtaita ja kirkkaita värejä.

Luonnontieteisiin ja ympäristöön erikoistunut käännöstoimisto Biofilm Oy, www.biofilm.fi, sekä pihasuunnittelua ja puutarhanhoitoa tarjoava Pihanne, www.pihanne.fi, käyttävät kotisivuillansa alalleen luonnollisesti liittyvää vihreää väriä.

Värien poimiminen kuvasta

Onko mielessäsi jokin kuva, jota haluaisit käyttää kotisivuillasi? Käytä hyödyksesi ilmaista Pictaculous –väripalettigeneraattoria saadaksesi harmoniset värit kuvan kanssa. Lataa haluamasi kuva palveluun ja se ehdottaa sinulle väripalettia kuvasi perusteella. Saat värit valmiina HEX-värikoodeina, jotka voit syöttää kotisivujesi ulkoasun muokkaukseen.
» http://pictaculous.com/

Yksittäisten värien poimimiseen voit käyttää myös Image Color Picker –työkalua, jonka avulla voit poimia värikoodit suoraan kuvasta.
» http://imagecolorpicker.com/

Marilin, www.marilin.net, ja Kukkataivaan, www.kukkataivas.fi, kotisivuilla on harmoninen värimaailma sivuilla käytettyjen kuvien kanssa.

 

Kotisivukoneella tehtyjen kotisivujen ulkoasuun pääset halutessasi vaikuttamaan hyvin monipuolisesti ja yksityiskohtaisesti. Voit muokata joustavasti ulkoasun eri osioiden värejä ja taustakuvia. Parhaiten tutustut ulkoasun muokkaukseen avaamalla kotisivut kahden viikon ilmaiselle kokeilujaksolle. Ohjeet ulkoasun muokkauksen löydät osoitteesta: www.kotisivukone.fi/asiakastuki/ulkoasun-muokkaus
 

Avainsanat: ulkoasu, värimaailma, värit, vinkit


Kommentit

14.1.2016 16:54  Samas

Kiitos näistä vinkeistä! Kaikki 5 kohtaa osuivat nappiin ja täytyy kyllä ottaa kaikki kohdat huomioon.

31.10.2016 18:01  xspelbolag.com

suuri postitse, kiitos

10.11.2016 21:51  Nettikasino

Kiitos värivinkeistä, tulee taatusti tarpeeseen nämä vinkit!

26.9.2017 19:37  Omapaja

Kiitos vinkeistä. Kymmalle pohjalle on meilestäsi parempi tehdä kotisivut Wordpressille vai Jumlalille?

13.2.2018 16:20  3

3

13.2.2018 16:20  3

3

18.6.2018 17:43  Ulkomailla

Kiitos vinkeistä. Nämä otetaan käyttöön!

12.12.2018 14:27  Kassavirtanen

Hyviä vinkkejä! Käykää ihmeessä tutustumassa kotisivuihimme ja kertokaa, mitä mieltä olette: www.kassavirtanen.fi.

4.2.2019 10:05  googamblers

suuri postitse, kiitos

10.6.2019 23:07  OCG New Zealand

erinomainen viesti, kiitos paljon yksityiskohtaisista tiedoista

27.1.2021 9:58  Olle Järvi-Laturi

Nämä vinkit olivat itselle erittäin hyödyllisiä ja olen kiitollisia sivustonne tarjoamasta avusta omien sivujen rakentamiseen!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini