Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Pikaohje

Olemme uudistaneet kotisivujen sisällön muokkauksen

Olemme julkaisseet 8.12.2015 uuden tavan muokata kotisivujen sisältöä. Uusi sisällön muokkaus mahdollistaa entistä monipuolisemman sisällön muokkauksen. Voit lisätä erilaisia sisältökomponentteja joustavasti kotisivujesi sisältöalueelle, sivupalstoihin tai alapalkkiin.

Uusi tapa muokata sisältöä on automaattisesti käytössä kaikilla päivityksen jälkeen avatuilla kotisivuilla. Ennen 8.12.2015 avatuilla kotisivuilla käytetään vielä vanhaa sisällön muokkausta. Näille sivuille uusi sisällön muokkaus lisätään helmikuun 2016 aikana

Alla olevat ohjeet koskevat uutta sisällön muokkausta.

 

Pikalinkit:

Sisällönmuokkaus
Ulkoasun muokkaus
Ominaisuuksien käyttö
Kotisivujen tilaaminen
Verkkotunnuksen tilaaminen

Sisällönmuokkaus

Kotisivukoneella kotisivujen muokkaaminen on helppoa, etkä tarvitse aiempaa kokemusta kotisivujen rakentamisesta. Alkuun pääset päivittämällä etusivulle perustietosi ja vaihtamalla yhteystietosi ajan tasalle. Kotisivut voivat yksinkertaisimmillaan olla käyntikorttisi netissä. Kotisivuja voi laajentaa tarpeen mukaan ja laajemmille kotisivuille voit tekstin lisäksi laittaa helposti myös kuvia ja videoita.

yhteystiedot.png

Päivitä yhteystietosi

Sivujesi reunasta löydät Yhteystiedot-laatikon. Pääset muokkaamaan laatikon tekstiä oikeaan kulmaan ilmestyvästä ratasikonista.

Pitämällä kotisivuilla olevat yhteystiedot helposti näkyvillä ja ajan tasalla varmistat, ettei yksikään yhteydenotto mene ohi. Jos haluat kuitenkin poistaa laatikon, se onnistuu ruksia painamalla. Laatikon sijaintia voit vaihtaa viemällä kursorin vasemmalla olevan palkin ylle, pitääen hiiren vasemman napin pohjassa ja raahaamalla sen haluttuun kohtaan sivupalstaa

logo-ja-teksti.png

Lisää logo ja tekstiä

Yläpalkin tai pääkuvan päälle saat lisättyä logon ja tekstiä, jolloin ne ovat selkeästi näkyvillä kaikille kotisivuilla vieraileville. Muokkaustilaan pääset ratasikonista.

Kirjoita haluamasi teksti tekstikenttään. Voit muokata kirjasimen tyyppiä sekä tekstin kokoa ja väriä. Myös tekstin sijaintia voi siirtää raahaamalla sitä hiiren nappi pohjassa.

teksti.png

Muokkaa etusivun tekstiä

Sivujesi sisältöä pääset muokkaamaan tekstialueen yläkulmaan ilmestyvästä ratasikonista.

Kirjoita tekstieditoriin haluamasi teksti. Tekstieditori sisältää monia toimisto-ohjelmista tuttuja ominaisuuksia, voit esimerkiksi lihavoida tekstin maalamalla haluamasi osan tekstiä ja valitsemalla editorin yläosasta ”B” -ikonin. Vastaavalla tavalla voidaan myös alleviivata tai kursivoida tekstiä.

uusi_sivu.png

Luo uusi sisältösivu

Luo uusi sisältösivu valitsemalla yläreunan “Sivujen hallinta” -välilehdeltä ”Uusi sisältösivu”.

Sisältösivuilla voi olla esimerkiksi yhteystietoja, tai hinnastoja ja ne voidaan linkittää sivujen päävalikkoon.

Saat lisättyä kotisivuillesi helposti myös kuvia tai vaikkapa YouTube -videoita ja GoogleMaps -kartan.

» Lisää ohjeita sisältösivueditorista löydät ominaisuuden omasta ohjeesta: Sisältösivut

» Tarkemmin tekstieditorin käytöstä voit lukea ohjeesta: Tekstieditorin käyttö


Ulkoasun muokkaus

Kotisivukone tarjoaa helppokäyttöisen tavan muokata ulkoasua, jonka avulla saat sivujen ulkoasusta mieleisesi. Valittavanasi on useita erilaisia ulkoasupohjia, joita voit käyttää sellaisenaan tai räätälöidä kotisivujen ulkoasua helposti muokkaamalla esimerkiksi sivuston värimaailmaa ja kuvia. Kotisivukoneen responsiiviset sivupohjat mukautuvat erilaisille päätelaitteille eli kotisivut näyttävät hyviltä tietokoneen lisäksi myös tabletti- ja mobiililaitteilla.

valitse-sivupohja.jpg

Valitse sivupohja

”Sivupohjan valinta” kohdasta voit valita kotisivuillesi ulkoasun ja värimaailman. Tarpeiden mukaan mukautuvat sivupohjat sopivat niin aloittelijan käyttöön kuin ammattilaisellekin. Pohjien alla on valmiina muutamia erilaisia värimaailmoja.

Kaikki Kotisivukoneen sivupohjat mukautuvat erilaisille päätelaitteille eli ovat responsiivisia. Sivupohjat mukautuvat automaattisesti näytön koon mukaan, jolloin kotisivut näyttävät hyviltä tietokoneen lisäksi myös tabletti- ja mobiililaitteilla.

muokkaa-varimaailmaa.jpg

Muokkaa värimaailmaa

Muokkaamalla kotisivujesi värimaailmaa haluamasi ilmeen mukaiseksi teet sivuista helposti tunnistettavat. Suuret kontrastit ja yhteensopivat värit takaavat hyvän luettavuuden ja harmonisen yleisilmeen.

Voit määritellä värin valitsemalla värikartasta haluamasi värisävyn. Voit myös syöttää värin HEX-koodin tekstikenttään. Voit myös lisätä sivuille taustakuvan joko kuvakirjastosta tai omalta koneeltasi klikkaamalla ”Lisää kuva tiedostoselaimesta” -linkkiä ja valitsemalla tiedostoselaimesta haluamasi kuvatiedoston.

vaihda-paakuva.jpg

Vaihda pääkuva

Vaihtamalla pääkuvaa personoit kotisivusi nopeasti. Voit etsiä sivuillesi sopivaa kuvaa Kotisivukoneen kuvakirjastosta tai ladata haluamasi kuvan omalta tietokoneeltasi.

Voit myös piilottaa pääkuvan kokonaan ja korvata sen vaikka sisältöalueen kuvituksella, määritellä pääkuvan näkymään kaikilla sivuilla tai näyttävästi vain kotisivujen etusivulla.

loyda-oma-tekstityylisi.jpg

Löydä oma tekstityylisi

Sopivalla tekstityylillä varmistat, että sisältösi on paitsi luettavaa, myös näyttää hyvältä. Kotisivujen tekstityylejä pääset muokkaamaan elementtikohtaisesti.

Valittavanasi on useita erilaisia fontteja. Yleiseksi tekstityyliksi kannattaa valita riittävän iso ja selkeä fontti, kuten Arial tai Verdana. Otsikoihin voit halutessasi valita hieman erikoisemmankin fontin, mikäli se sopii sivuston tyyliin ja ilmeeseen.

» Tarkempia ohjeita ulkoasun muokkauksesta löydät ohjeesta: Ulkoasun muokkaaminen

 

Ominaisuuksien käyttö

Sivujen luomisen yhteydessä sivuille tulee automaattisesti myös erilaisia lisäominaisuuksia koekäyttöön, esimerkiksi uutiset, kuva-albumi tai verkkokauppa. Haluamasi lisäominaisuudet voit valita sivujen tilausvaiheessa.

Kaikki kotisivuillesi kuuluvat ominaisuudet löytyvät kotisivujen yläreunassa olevalta ”Sivujen hallinta” -välilehdeltä. Sieltä voit vaivattomasti lisätä esimerkiksi uuden uutisen, blogi-kirjoituksen tai tapahtumakalenterimerkinnän.

uutisen-lisaaminen.jpg

Uutisen lisääminen

Päivitystyötä helpottavan uutisominaisuuden avulla voidaan helposti ja nopeasti tiedottaa ajankohtaisista asioista. Voit lisätä uuden uutisen valitsemalla yläreunan ”Sivujen hallinta” -välilehdeltä ”Uusi uutinen” -linkin. Syötä uutiselle otsikko ja sisältö. Tallentamisen jälkeen uutinen ilmestyy kotisivuillesi! Samaan tapaan voit lisätä uusia sisältösivuja, blogikirjoituksia ja katsoa esimerkiksi kotisivujesi kävijätilastoja.

Ominaisuuksien asetuksista voit kokeilla erilaisia asetuksia ja säätää ominaisuuksien toimintaa juuri haluamaksesi. Näin sivuistasi tulee entistäkin yksilöllisemmät ja halutun kaltaiset.

» Tarkempia ohjeita voit lukea kunkin ominaisuuden omasta ohjeesta ohjeiden pääsivulta.

Kotisivujen tilaaminen

tilaa-kotisivut.jpg

Kotisivujen kokeileminen on täysin maksutonta ja riskitöntä. Jos haluat jatkaa kotisivujen käyttöä myös kokeilujakson jälkeen valitse Tilaus ja lisäpalvelut -välilehti ja täytä tilauslomake. Näin kotisivut eivät sulkeudu kokeilujakson päätteeksi.

Jos et halua tilata kotisivuja, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Ne sulkeutuvat automaattisesti.

Verkkotunnuksen tilaaminen

tilaa-oma-verkkotunnus.jpg

Kotisivujen tilaamisen ja maksamisen jälkeen voit tilata kotisivuillesi oman yksilöllisen verkkotunnuksen, joka on esimerkiksi www.yrityksennimi.fi.

Kotisivukone tarjoaa kaikkiin vuoden laskutusjaksolla tilattuihin kotisivuihin oman yksilöllisen .fi-päätteisen verkkotunnuksen ilmaiseksi (norm. 15 €/vuosi+ALV). Voit varata verkkotunnuksen heti kotisivujen tilaamisen ja maksun kirjautumisen jälkeen kotisivujen ylläpitotilan “Tilaus ja lisäpalvelut” -välilehdeltä.

Kauttamme saat myös muita verkkotunnuspäätteitä käyttöösi. Tutustu hintoihin ja saatavilla oleviin päätteisiin täältä.