Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Hakukoneoptimointi

Torstai 11.2.2010 - Heikki Tirkkonen


Aiemmassa blogikirjoituksessa tutustuimme hakukoneiden toimintaan. Nyt kun tiedämme kuinka hakukoneet operoivat, voimme tarkastella mitä niihin liittyvä hakukoneoptimointi oikein on.

Ymmärrettävästi verkkosivujen näkyvyys hakukoneissa on yksi tärkeimpiä keinoja, joilla sivuille saadaan lisää kävijöitä. Keino, jolla näitä kävijämääriä saadaan ylöspäin, on nimeltään hakukoneoptimointi.

Hakukoneoptimointi on suomennos sanoista search engine optimization (SEO). Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on parantaa nettisivustojen sijoittumista hakukoneiden hakutuloksissa ja hakutulosten houkuttelevuuden lisäämistä, jolloin useampi hakija klikkaa niitä.

Avainsanat: hakukoneoptimointi, SEO


Kommentit

24.10.2011 14:40  Jan Nordic

Hakukoneoptimointia ja internet markkinointia!
Nordic eMarketing on perustettu vuonna 1994 Reykjavikissä, Islannissa. Yhtiömme on viime vuosina avustanut monia pieniä ja suuria yrityksiä. Autamme näitä yrityksiä mainostamaan internetissä ja suuntautumaan asiakkaisiin internetin välityksellä. Yritykset, joiden kanssa toimimme, ovat useista Euroopan maista, Venäjältä ja Aasiasta.

21.7.2017 20:23  Vesa

Kappas vaan, siinähän on ylläoleva kommentti ilmielävä esimerkki "hakukoneoptimoinnista". :D

15.6.2020 13:39  WP

Mielenkiintoista lukea näinkin vanhaa opasta hakukoneoptimoinnista. Vieläkin tuntuu samat toimintatavat ja periaatteet toimia. Usein mainitaan, että pitää keskittyä tiettyihin yksityiskohtiin hakukoneoptimintia tehtäessä. Esimerkiksi url-osoitteen tärkeyttä painotetaan seo-optimoinnissa, mutta tästä esimerkkinä voidaan mainita Kotisivukone, jonka urlit (esim. verkkokaupan tuotesivut) eivät ole seo-ystävällisiä, mutta kuitenkin ne sivut saadaan nousemaan parhaille sijoille Googlen hakutuloksissa. Hakukoneoptimointi ei tarvitse olla mitään rakettitiedettä, vaan hyödyllisen ja oikein kohdennetun sisällön tärkeys on kaiken A ja O.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini