Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Uutiset

Uutisominaisuuden avulla voit tiedottaa vaivattomasti yrityksesi tai yhdistyksesi toiminnasta.

Uutiset
Voit määritellä uutiselle alkamis- ja päättymispäivät sekä haluamasi otsikon.

Ajastuksella voit siis määritellä koska uutinen julkaistaan ja vaikkapa tuleva julkistusuutinen voidaan kirjoittaa kuitenkin
hyvissä ajoin sivuille. 

Uusi uutinen lisätään sivuille, valitsemalla sivun yläreunasta "Sivujen hallinta" -välilehti. Valitse "Uusi uutinen" –linkki, joka avaa uutisenkirjoitussivun.

Kirjoita uutisesta otsikko ja määrittele uutisen alkamis- ja halutessasi myös päättymispäivä. Julkaisuajankohdalla voidaan määritellä, koska uutinen julkaistaan ja tarvittaessa myös poistuu sivuilta.

"Kelluva uutinen" on ominaisuus, joka pitää kirjoittamasi uutisen ensimmäisenä niin kauan, kunnes se otetaan pois kellumasta. Näin tärkeä uutinen voidaan pitää sivuilla ensimmäisenä vaikka uutisen kirjoittamisen jälkeen sivuille olisi lisätty tuoreempiakin uutisia.

Uutisen tunnuskuvaksi voidaan määritellä pieni kuva, joka näkyy etusivun uutislistauksessa. Ole kuitenkin tarkkana, että uutinen näyttää kuvanlisäyksen jälkeen hyvältä ja tarkista lopputulos tunnuskuvan syöttämisen jälkeen. Liian iso kuva saattaa näyttää sivuilla huonolta.

Kirjoita uutisen sisältö tekstikenttään. Voit lisätä uutiseen tekstin lisäksi kuvia, linkkejä, taulukoita ja käyttää erilaisia muotoiluja. Tarkempia ohjeita tekstieditorin käytöstä löydät oppaasta "Tekstieditorin käyttö ja kuvien muokkaus".


Huom! 

Huom! Voit liittää kotisivuille tekstinkäsittelyohjelmalla valmiiksi kirjoittamasi tekstin leikepöydän kautta. Teksti tulee kuitenkin aina liittää tekstieditorista löytyvän "Word" –toiminnon kautta, joka poistaa esimerkiksi Wordissa olevat internetiin sopimattomat muotoilut. Word –toiminto löytyy tekstieditorin työkalurivistä (W –ikoni).

 

Asetukset

Uutisten asetukset
Asetuksista voit määritellä tarkemmin, miten oma uutisominaisuutesi toimii.

Kotisivujen pääylläpitäjät voivat muokata eri ominaisuuksia asetusten avulla. Asetusten ansiosta esimerkiksi uutisominaisuus saadaan toimimaan halutulla tavalla tai piilotettua kotisivuilta kokonaan.

Uutisominaisuuden asetukset löytyvät klikkaamalla yläreunan "Sivujen hallinta" –välilehdeltä "Uutiset" -ominaisuus auki. Nyt auenneelta uutissivulta voidaan valita vasemmasta reunasta "Asetukset" -välilehti.

Asetukset -sivulta voidaan määritellä esimerkiksi uutispalstan otsikko, etusivulla esitettävien uutisten lukumäärä ja se, näytetäänkö uutisista vain otsikko vai myös uutisen alkua. Asetuksista voit ottaa käyttöön myös Lähetä linkki -toiminnon, jonka avulla sivuillasi kävijät voivat lähettää mielenkiintoisesta uutisesta kätevästi vinkin ystävälleen. Ominaisuuksien asetukset kehittyvät jatkuvasti ja kehitämme näin ominaisuuksia entistäkin monikäyttöisemmiksi.

Ominaisuuksien asetukset ovat oletuksena lähes kaikkiin käyttötarpeisiin sopivat. Voit kuitenkin kokeilla erilaisia asetuksia ja säätää ominaisuuksien toimintaa juuri haluamaksesi. Näin sivuistasi tulee entistäkin yksilöllisemmät ja halutun kaltaiset.

Urheiluseuroille on tarjolla lisäksi asetuksia, joilla urheiluseurojen pääylläpitäjät voivat mm. valita, näytetäänkö edustusjoukkueiden ja seuran muiden joukkueiden uutiset automaattisesti myös etusivulla.


Lisätietoa uutisista:
» Usein kysytyt kysymykset (FAQ): Uutiset
» Lisää Share-napit uutisiisi