Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Tekstityylit

Sopivalla tekstityylillä varmistat, että sisältösi on paitsi luettavaa, myös näyttää hyvältä. Yleiseksi tekstityyliksi kannattaa valita riittävän iso ja selkeä fontti, kuten Arial tai Verdana. Otsikoihin voit halutessasi valita hieman erikoisemmankin fontin, mikäli se sopii sivuston tyyliin ja ilmeeseen.

Kotisivujen tekstityylejä pääset muokkaamaan elementtikohtaisesti. Tekstityylit määritellään seuraavista kohdista:

Päävalikko: Linkkien tekstityylit

Valitse ensin haluatko muokata päävalikon ensimmäista tasoa vai toista tasoa (pudotusvalikko). Määriteltävänäsi on linkkien kirjasintyyppi eli fontti, tekstin koko ja väri sekä tyyli. Voit määritellä linkin kirjasintyypin ja tyylin normaalitilassa, kursorin ollessa linkin päällä sekä linkkitekstin ollessa aktiivisena.

» Päävalikon tekstityylit

Pääpalsta: Teksti-, tekstilinkki- ja otsikkotyylit

Määrittele pääpalstan teksti- ja linkkityylit. Valitse ensin muokattava tekstityyli, esimerkiksi ”Pääotsikot (H1)” tai ”Teksti- ja linkkityylit”. "Tekstien ja linkkien fontti" –valikosta voit määritellä haluamasi kirjasintyylin. Voit myös muokata kirjasimen kokoa, rivin korkeutta ja väriä. Tekstin tyyli ja asemointi -kohdasta saat käyttöösi tekstin tehostuskeinoja, kuten lihavoinnin ja kursivoinnin sekä voit vaikuttaa tekstin asemointiin.

» Pääpalstan tekstityylit

Nostolaatikot: Teksti-, tekstilinkki- ja otsikkotyylit

Määrittele nostolaatikoiden teksti-, linkki- ja otsikkotyylit.

» Nostolaatikoiden tekstityylit

Alapalkki: Teksti- ja linkkityylit

Määrittele alapalkin teksti- ja linkkityyli.

» Alapalkin tekstityylit