Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Päävalikko

Päävalikon avulla sivujen käyttäjä pääsee kotisivujen eri alasivuille ja ominaisuuksiin kuten keskustelupalstaan tai verkkokauppaan.

Muokatessasi päävalikkoa valitse päävalikon taso, jota haluat muokata. Päävalikossa voi olla nk. ”pudotusvalikoita”, jolloin päävalikossa olevan linkin alle ilmestyy alalinkkejä, kun hiiri viedään päävalikon päälle. Päävalikon ensimmäinen taso on varsinainen päävalikko ja päävalikon toisella tasolla tarkoitetaan näitä alalinkkejä.

 

Sijaintiasetukset

Täältä voit määritellä päävalikon sijainnin. Päävalikko voi sijaita sivun yläreunassa, sivun yläreunassa kelluvana, pääkuvan päällä, sisältöalueen päällä tai vasemmassa tai oikeassa sivupalstassa. Kelluvana oleva päävalikko pysyy yläreunassa näkyvissä vaikka sivun sisältöä rullaa alaspäin.

Päävalikko

Yllä olevassa kuvassa vasemmalla päävalikko sijaitsee vaakatasossa sisältöalueen yläpuolella ja oikealla päävalikko sijaitsee pystyssä oikeassa sivupalstassa.

Taustaväri ja taustakuva

Valitse haluatko muutosten vaikuttavan koko sivun levyisellä alueella vai sisältöalueen levyisellä alueella.

Määriteltävänäsi on päävalikon taustaväri, joka voi olla läpinäkyvä, haluamasi väri tai liukuväri. Päävalikkoon voi asettaa myös taustakuvan. Lisäksi voit määritellä kuvan asemoinnin sekä toiston ja taustakuvan koon ja skaalautumisen.

» Taustavärin määrittely
» Taustakuvan määrittely
» Taustakuvan asemointi ja toisto
» Taustakuvan koko ja skaalautuminen

Päävalikon linkkien väriä voit muuttaa kohdasta ”Linkkien tausta”.

Reunukset ja kulmat

Täältä voit määritellä päävalikon alueen reunukset ja kulmat. Valitse haluatko muutosten vaikuttavan koko sivun levyisellä alueella vai sisältöalueen levyisellä alueella.

Määriteltävissä ovat reunukset ja niiden tyyli, paksuus sekä väri. Lisäksi voit määritellä ovatko kulmat pyöristetty ja kulmien pyöristyssäteen.

» Reunukset ja reunusten tyylit
» Reunuksen paksuus
» Reunuksen väri
» Kulmien pyöristys
» Kulmien pyöristyssäde

Mitat

Tässä kohdassa voit määritellä päävalikon ulkomarginaaleja eli päävalikon ympärillä olevaa tyhjää tilaa.

Valitse haluatko muutosten vaikuttavan koko sivun levyisellä alueella, sisältöalueen levyisellä alueella tai päävalikon toisella tasolla.

» Ulkomarginaalit

Linkkien tekstityylit

Valitse ensin haluatko muokata päävalikon ensimmäista tasoa vai toista tasoa (pudotusvalikko). Määriteltävänäsi on linkkien kirjasintyyppi eli fontti, tekstin koko ja väri sekä tyyli. Voit määritellä linkin kirjasintyypin ja tyylin normaalitilassa, kursorin ollessa linkin päällä sekä linkkitekstin ollessa aktiivisena.

Linkkien tausta

Voit määritellä linkin taustavärin tai taustakuvan normaalitilassa, kursorin ollessa linkin päällä sekä linkkitekstin ollessa aktiivisena. 

Voit määritellä linkille taustavärin, joka voi olla läpinäkyvä, haluamasi väri tai liukuväri. Linkkien taustalle voit valita myös taustakuvan sekä määritellä sen asemoinnin sekä toistaa kuviota.

» Taustavärin määrittely
» Taustakuvan määrittely
» Taustakuvan asemointi ja toisto
» Taustakuvan koko ja skaalautuminen

Linkkien reunukset ja kulmat

Määriteltävissä ovat reunukset ja niiden tyyli, paksuus sekä väri. Lisäksi voit määritellä ovatko kulmat pyöristetty ja kulmien pyöristyssäteen. Voit määritellä linkin reunukset ja kulmat normaalitilassa, kursorin ollessa linkin päällä sekä linkkitekstin ollessa aktiivisena.

» Reunukset ja reunusten tyylit
» Reunuksen paksuus
» Reunuksen väri
» Kulmien pyöristys
» Kulmien pyöristyssäde

Linkkien mitat

Määrittele päävalikon linkkien ulko- ja sisämarginaaleja eli linkkien ympärillä olevaa tyhjää tilaa.

» Ulkomarginaalit
» Sisämarginaalit