Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Kuvien lisääminen päävalikkoon

Keskiviikko 15.4.2015 - Tiina Rönnberg


Tiesitkö, että tekstin lisäksi kotisivujen päävalikkoon voi lisätä myös kuvia? Päävalikossa olevia kuvia voivat olla esimerkiksi sosiaalisen median ikonit, joista linkitetään vaikkapa Facebook tai Pinterest-sivulle.

Ilmaisia sosiaalisen median ikoneita löydät Kotisivukoneen Pinterestistä, ”Ideoita ja inspiraatioita” –taululta. Voit ladata sieltä haluamasi ikonit ja lisätä ne päävalikkoon: www.pinterest.com/kotisivukone/ideoita-ja-inspiraatioita

Lisää erilaisia ilmaisia sosiaalisen median ikoneita löydät Pinterestistä esimerkiksi hakusanoilla ”free social media icons”.

Lataa haluamasi kuvat kotisivujesi tiedostoselaimeen.

Päävalikkoon sijoitetun kuvan kannattaa olla pieni, esimerkiksi noin 30x30 pikseliä. Valitse haluamasi kuva ja kopioi tiedoston osoite tiedostoselaimen alareunasta.

Siirry päävalikkoeditoriin ja valitse kohta ”Lisää uusi linkki”.

”Linkin teksti” kenttään liitä kopioimasi kuvatiedoston osoite ja lisää osoitteen alkuun ja loppuun tagit. Esimerkiksi siis näin:

”Linkin kohde” kenttään lisää osoite, johon haluat, että kuvasta siirrytään, esimerkiksi haluamasi Facebook sivu.

Lisää linkki valikon päätasolle ja kun linkistä siirrytään kotisivujen ulkopuoliselle sivulle voit lisäasetuksista vielä valita, että linkki avataan uudessa ikkunassa.

Lopuksi valitse ”Lisää” ja sen jälkeen järjestele päävalikon linkit haluamaasi järjestykseen.

”Tallenna asetukset” ja kuva ilmestyy päävalikkoon.

Avainsanat: vinkit, päävalikko, sosiaalinen media