Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Ota käyttöösi Verkkovastaavan työkalut

Torstai 27.6.2013 - Heikki Tirkkonen


Googlen Verkkovastaavan työkalut (englanniksi Google Webmaster Tools) on palvelu, jonka avulla voit mm. lähettää sivuston sivukartan Googlelle. Työkalut antaa sinulle myös tarkat raportit sivujesi näkyvyydestä Googlessa. Raporttien avulla saat tietoa sivustollesi tulevasta liikenteestä, käytetyistä hakusanoista ja sivustolla mahdollisesti olevista virheistä.

Tilin luonti

Verkkovastaavan työkalut on tyystin ilmainen palvelu ja voit luoda tarvittavat tunnukset palveluun täältä:

www.google.com/webmasters/tools/?hl=FI‎

Kun tunnukset on luotu, itse työkalun käyttö alkaa sivuston vahvistamisella Googlelle. Jos omaat jo Gmail-sähköpostitilin, voit kirjautua sisään sähköpostitunnuksiesi avulla.

Sivuston vahvistaminen

Sivuston vahvistaminen Googleen onnistuu ns. Meta Tag -menetelmällä. Google tarjoaa myös erillisen vahvistamismenetelmän HTML-tiedoston avulla, mutta tämä vahvistamistapa ei ole yhteensopiva Kotisivukoneen palveluiden kanssa.

Luotuasi  tunnukset, tai kun olet kirjautunut palveluun sisään, klikkaa vahvistamattoman sivuston perästä "Vahvista tämä sivusto" -linkkiä. Jos sisällönkuvauskenttä ei näy ”Suositeltu menetelmä” -välilehdellä, klikkaa ”Vaihtoehtoiset menetelmät” -välilehteä. Valitse sisällönkuvauskenttä (HTML-tunniste) ja kopioi-koodi talteen.

Mene kotisivujesi ylläpitotilan "Asetukset" -välilehdelle, klikkaa vasemmalta "Asetukset" ja seuraavaksi sivun alalaidasta "Lisää HTML-kenttiä (edistyneet käyttäjät)". Liitä kopioimasi Google Site Verification -koodi ”Vapaat otsikkokentät” -kenttään. Tallenna muutokset lopuksi "Tallenna muutokset" -nappia painamalla.

Tämän jälkeen voit mennä takaisin Googlen verkkovastaavan työkaluihin ja napsauttaa"Vahvista" -nappia. Tämän jälkeen sivusto on vahvistettu Googlelle.

Sivukartta

Jos haluat lisätä sivustollesi myös sivukartan, voit luoda kartan tämän sivuston avulla:

www.xml-sitemaps.com

Kun kartta on luotu, pitää se erikseen vielä siirtää sivustosi muiden tiedostojen joukkoon. Kirjaudu täten sisään sivustosi ylläpitoon. Kirjauduttuasi sisään, vie hiiri ”Sivujen Hallinta” -lehden päälle ja valitse pudotusvalikosta ”Tiedostoselain”. Tiedostonsiirto onnistuu napsauttamalla ”siirrä tiedostoja” -linkkiä, jonka jälkeen voit valita koneesi omasta sisällöstä tuon kyseisen tiedoston. Kun tiedosto on valittuna, napsauta ”avaa”, jolloin tiedosto siirtyy Kotisivukoneen päätyyn. Kun tiedostosiirto on valmis, voit ottaa yhteyttä meidän asiakaspalveluumme, että voimme asettaa kartan sivuston juureen. Kun asiakaspalvelumme kuittaa kartan asennuksen juureen, voit käydä vahvistamassa sivukartan käyttöönoton.

 

Avainsanat: hakukoneoptimointi, google