Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Verkkotunnuksen (domain) hankkiminen (FAQ)

 

K: Miten saan kotisivujeni osoitteen muutettua?

V: Voit tilata kotisivuillesi oman yksilöllisen verkkotunnuksen, jolloin osoitteessa ei ole Kotisivukoneen tarjoamaa loppuosaa. Näin osoite on lyhempi ja helpommin muistettava. Vaikka kotisivuille kytkettäisiinkin oma yksilöllinen verkkotunnus, toimii myös alkuperäinen Kotisivukoneen tarjoama verkkotunnus edelleen. 

Uuden verkkotunnuksen tilaaminen onnistuu kotisivujen ylläpitotilan Tilaus ja lisäpalvelut -välilehden kautta, kun kotisivut on ensin tilattu ja niiden ensimmäisen laskun maksu on kirjautunut maksetuksi. Jos laskun maksaa normaalisti viitesiirtona, maksu kirjautuu meille 1 - 3 pankkipäivän sisällä. 

Tunnusten hinnat näet täältä: Lisäpalveluhinnasto


K: Minulla on jo oma verkkotunnus (domain) ja haluan ottaa sen käyttöön kotisivuilleni


V: Jos sinulla on jo oma verkkotunnus, voidaan se siirtää maksutta Kotisivukoneelle. Osoitteen siirto riippuu siitä, onko kyseessä com/net/info/org vai fi –päätteinen verkkotunnus.

Fi –tunnukset. Fi-päätteisin verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavaimen saat nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi. Verkkotunnusvälittäjäsi voi luovuttaa vaihtoavaimen haluamallaan tavalla, kuten esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kun olet vastaanottanut vaihtoavaimen, toimita se Kotisivukoneelle..

Com/net/info/org –tunnukset. Pyydä nykyiseltä palveluntarjoajaltasi AUTH-ID –siirtokoodi ja pyydä palveluntarjoajaa avaamaan verkkotunnuksen lukitus. Lähetä AUTH-ID asiakaspalveluumme. Siirrossa menee n. 5-7 päivää.


Huom! Jos käytössäsi on sähköpostiosoitteita siirrettävällä verkkotunnuksella (esimerkiksi jos olet siirtämässä verkkotunnusta www.yritys.fi ja sinulla on olemassa matti@yritys.fi –tyyppisiä sähköpostiosoitteita), ilmoita asiakaspalveluumme mitkä nämä siirtyvät osoitteet ovat, samalla kuin toimitat meille joko välittäjän vaihtomavaimen, tai auth-id:n. Jos sähköposteja ei ole avattu Kotisivukoneelle kun siirto tapahtuu, tällöin ne lakkaavat toimimasta siirron yhteydessä.

Sähköpostien hinnat löytyvät täältä

Huomaa myös, että jos käytössäsi on esimerkiksi internet-operaattorisi sähköpostiosoitteita (matti.meikalainen@kolumbus.fi, matti.meikalainen@pp.inet.fi, matti.meikalainen@welho.com jne.), ei verkkotunnuksen siirrolla ole vaikutusta näihin sähköpostiosoitteisiin.

Jos et ole halukas siirtämään sähköposteja Kotisivukoneelle, ilmoita tästä erikseen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Sähköpostit voidaan myös jättää nykyiselle palveluntarjoajalle, jolloin saamme sivut esiin ohjauksen (ns. IP-ohjaus) avulla. IP-ohjauksen myötä saamme kotisivusi täällä esiin, mutta verkkotunnuksen hallinta, sähköpostit jne. jäävät nykyiselle palveluntarjoajalle. 


K: Säilyvätkö tekemäni kotisivut kun varaan oman verkkotunnuksen vai joudunko tekemään kotisivut uudestaan?

V: Toteuttamasi kotisivut säilyvät sellaisenaan. Varaamme verkkotunnuksen ja laitamme sen ohjautumaan uusille kotisivuillesi.

K: Voidaanko kotisivuille liittää useampia verkkotunnuksia?

V: Kyllä. Kotisivuille voidaan kytkeä rajoittamaton määrä eri verkkotunnuksia. 


K: Mikä on kansainvälisten verkkotunnusten (esim. com) karenssiaika?

V: Verkkotunnus päätyy karenssitilaan (englanniksi "Redemption Period") jos verkkotunnus on ollut vanhentuneena 30 päivää. Tämän jälkeen verkkotunnus on tässä karenssitilassa toiset 30 päivää, jolloin verkkotunnuksen uusiminen maksaa huomattavan summan rahaa (n. 100 euroa). Kun nämä 60 päivää ovat kuluneet, verkkotunnus on vielä erikseen 5 päivää tilassa jossa sen uusiminen ei ole enää mahdollista. Näiden 65 päivän jälkeen verkkotunnus vanhenee, ja se voidaan yleensä varata uudelleen ilman lisäkustannuksia.