Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Urheiluseuraominaisuudet

Kotisivukone tarjoaa jalkapallo-, jääkiekko- ja salibandyseuroille erikoisominaisuuksia. Nämä urheiluseuraominaisuudet löytyvät "Sivujen hallinta" -välilehden takaa klikkaamalla "Urheiluseura" -linkkiä. Urheiluseurasivulta voidaan muokata joukkueen perustietoja, otteluita ja pelaajakortteja.

 

Joukkueen perustiedot

Joukkueen perustietosivulla määritellään joukkueen yleisiä tietoja.

Joukkueen nimi
Joukkueen nimi näkyy esimerkiksi Ottelut -sivulla. Pakollinen kenttä. 

Ikäluokka
Juniorijoukkueille voidaan määritellä syntymävuosi, jolloin järjestelmä tietää minkä ikäisten joukkueesta on kyse. Seura voi estää tietyn ikäisten joukkueiden tilastojen näyttämisen. 

Pelaajien sukupuoli
Valitse onko joukkue mies/poika- vai nais/tyttöjoukkue. 

Joukkueen tyyppi
Valitse onko joukkue edustusjoukkue vai normaalijoukkue. 

Pelaajakortin lisäkentät
Tähän valikkoon voidaan määritellä joukkuekohtaisia pelaajakortin lisäkenttiä. Nämä lisäkentät näkyvät vain oman joukkueesi pelaajakorteissa. Lisäksi seura voi määritellä yleisiä lisäkenttiä, jotka näkyvät kaikkien joukkueiden korteissa. 

Sarjat
Sarjat –ruutuun kirjoitetaan allekkain sarjoja, joita joukkue pelaa. Ottelut jaotellaan näiden sarjojen mukaan. Sarjoja voi olla esimerkiksi “Sarjaottelut”, “Harjoitusottelut” ja “Challenger Cup”. Vähintään yksi sarja tulee olla syötetty ennen kuin otteluita voidaan syöttää.

Tallenna tiedot klikkaamalla “Tallenna” painiketta.

 

Ottelut ja ottelupaikat

Luo uusi ottelu klikkaamalla “Uusi ottelu” -painiketta. Jos joukkueesi on kotijoukkue, pidä ruksi kohdassa “Joukkue on kotijoukkue”. Vierasotteluissa poista ruksi.  

Kirjoita vastustajajoukkueen nimi ja valitse pudotusvalikosta sarja, johon ottelu kuuluu. Sarjoja voit luoda “Joukkueen perustiedot” -kohdassa. Kirjoita ottelun ajankohta muodossa pp.kk.vvvv hh:mm eli esimerkiksi 12.10.2009 18:30.

Valitse pudotusvalikosta ottelupaikka, jossa ottelu pelataan. Mikäli listalla ei ole haluamaasi ottelupaikkaa, voit luoda uuden ottelupaikan vasemman reunan “Ottelupaikat” kohdassa tai valita pudotusvalikosta “Ei tiedossa” vaihtoehdon.

Kun ottelu on asetettu, näkyy se ottelut sivulla tuloksella “X – X” ja ottelun perässä näkyy sen ottelupaikka.

Ottelun tilastot syötetään valitsemalla se Ottelut –sivun pudotusvalikosta ja klikkaamalla “Valitse” -painiketta ja tämän jälkeen “Syötä tulokset” -painiketta. Mikäli haluat muokata ottelun perustietoja, valitse “Muokkaa ottelua”.

Syötä ottelun maalimäärät ja jäähyjen kokonaiskappalemäärä (ei minuuttimäärä) niille varattuihin kenttiin. Seuraavalla sivulla on maali- ja jäähymäärää vastaava määrä kenttiä, joihin määritellään maalien, syöttöjen ja jäähyjen tekijät.

 

Ottelupaikat

Kotisivukoneeseen on syötetty iso määrä ottelupaikkoja yhteystietoineen. Kun joukkue valitsee listalta ottelupaikan, voidaan ottelusivulta klikata auki ottelupaikan yhteystiedot. Seura voi itse lisätä uusia ottelupaikkoja pääkäyttäjän tunnuksilla.

Sivun ylälaidassa voidaan määritellä lasketaanko ottelun tilastot kyseisen sarjan pistepörssiin ja/tai kokonaispistepörssiin. Yleensä kaikki ottelut kannattaa laskea tilastoihin, mutta mahdolliset epäviralliset ottelut (esimerkiksi “Isät vs. Pojat”) voidaan halutessa jättää laskematta.


Määrittele maalintekoaika ja pudotusvalikosta maalin tyyppi, joka oletuksena on “Normaali maali”. Valitse maalintekijävalikosta maalintekijän nimi. Tässä listassa näkyy kaikki “Pelaajat” –työkalulla joukkueeseen lisätyt pelaajat.

Syöttäessäsi vastustajajoukkueen tekemää maalia, valitse “Vastustajajoukkueen pelaaja”. Tällöin voit kirjoittaa vastustajajoukkueen pelaajan nimen tai jättää kenttään oletusnimen “Vastustaja”. Jos maalintekijä on oman joukkueen pelaaja, jota ei kuitenkaan ole syötetty järjestelmään tai mikäli maalintekijä ei ole tiedossa, valitse “Muu oman joukkueen pelaaja”.

Syötä jäähyt samalla periaatteella kuin maalit. Maalivahdeille voidaan halutessa määritellä torjuntojen määrät.

Kokoonpanokohdassa poista ruksit niiden pelaajien kohdalta, jotka eivät olleet ottelussa paikalla. Ottelumäärät näkyy pelaajakorteissa ja Tilastot –sivulla.

Kirjoita lopuksi otteluraportti. Otteluraporttiin voidaan myös lisätä kuvia, linkkejä ja taulukoita.

 

Huom!Huom! Vältä suoraa tekstin liittämistä Wordistä tai muista tekstinkäsittelyohjelmista. Nämä ohjelmat sisältävät paljon erilaisia muotoiluja, jotka saattavat sekoittaa sivuja. Liitä teksti Wordista tekstieditorin ”Word” –ominaisuuden kautta (W –ikoni työkalurivissä).

 

Tallenna ottelu klikkaamalla “Tallenna” -painiketta. Voit muokata ottelun tietoja myös tallentamisen jälkeen!

 

Tilastot

Kotisivukone laskee tilastot automaattisesti syötettyjen otteluiden perusteella. Tilastoja ei siis tarvitse erikseen ylläpitää.

Tilastot –sivulla on esillä joukkueen sarjat mikäli niissä on pelattuja otteluita. Ohjelma laskee pisteet yhteen sarjakohtaisesti ja Kokonaispistepörssi laskee kaikkien sarjojen pisteet yhteen.

Ottelun syöttämisessä voidaan myös halutessa määritellä, että syötettävän ottelun tilastoja ei lasketa joko kyseisen sarjan pistepörssiin tai kokonaispistepörssiin esimerkiksi joidenkin epävirallisten otteluiden osalta.

 

Pelaajakortit

Klikkaa “Pelaajat” otsikon alla olevaa “Uusi pelaaja” -painiketta, joka avaa pelaajan lisäyssivun. Täytä pelaajakortista halutut kentät. Mikäli jätät jonkun kentän tyhjäksi, ohjelma ei näytä sivuilla koko kysymystä. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Pelipaikka valitaan pudotusvalikosta. Mikäli tässä valikossa ei ole kaikkia tarvitsemiasi pelipaikkoja, pyydä seuran pääylläpitäjää lisäämään niitä lisää. Mikäli otat ruksin pois kohdasta “Näytä pelaajan tilastot www-sivulla”, ei kyseisen pelaajan tai toimihenkilön kohdalla näytetä lainkaan tilastoja.

Voit lisätä pelaajakorttiin kuvia klikkaamalla “Lisää kuva” - painiketta. Valitse kuva tiedostoselaimesta. Yhdellä pelaajalla voi olla pelaajakortissa myös useampia kuvia.

Jo lisättyjä pelaajia voidaan muokata klikkaamalla pelaajan nimeä.

Jos haluat poistaa pelaajan joukkueestasi, klikkaa “Pelaaja on passiivinen” vaihtoehtoa ja tallenna pelaajakortti. Passivointi tarkoittaa sitä, että ettei pelaaja näy kokoonpanolistassa, mutta säilyy kuitenkin vanhoissa otteluraporteissa ja tilastoissa. Halutessasi voit palauttaa pelaajan takaisin joukkueeseesi valitsemalla “Pelaaja on aktiivinen” vaihtoehdon.

 

Tilastojen piilottaminen

Kotisivukone mahdollistaa tilastojen piilottamisen halutusta ikäluokasta alaspäin. Seuran ylläpitosivulla on asetus, josta määritellään mistä iästä alaspäin tilastoja ei näytetä sivuilla, vaikka ne järjestelmään syötettäisiinkin.

 

Lisätietoa urheiluseuraominaisuuksista:
» Usein kysytyt kysymykset otteluista ja raporteista
» Usein kysytyt kysymykset tilastoista
» Usein kysytyt kysymykset pelaajakorteista