Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Usein kysyttyjä kysymyksiä Ulkoasun muokkaamisesta (FAQ)


K: Miten saan lisättyä oman yläpalkin sivuilleni?

V: Oman yläpalkin voit lisätä sivuille klikkaamalla ”Lisää oma yläpalkki” –linkkiä. Ruudulle aukeaa Kotisivukoneen tiedostoselain, josta voit valita haluamasi kuvan yläpalkiksi. 

Oman yläpalkkikuvan lisäämisessä tulee huomioida, että yläpalkkikuva täyttää seuraavat kriteerit:

  • kuvan tulee olla .jpg .gif tai .png muodossa. Vältä .bmp muotoisia kuvia
  • tiedoston tai kansion nimessä ei saa olla internetiin sopimattomia merkkejä, esimerkiksi ä, ö, pilkku tai tyhjä väli.
  • yläpalkkikuvan tiedostokokoon kannattaa kiinnittää huomiota. Liian raskaat kuvat latautuvat hitaasti. Yli 100 kt kokoiset yläpalkkikuvat ovat jo pääsääntöisesti varsin raskaita.
  • yläpalkin tulee normaalitapauksissa olla suhteellisen matala ja leveä kuva. Kuva pitää käsitellä oikean kokoiseksi. Kotisivukoneen tarjoamat yläpalkkikuvat ovat 900x230 pikselin kokoisia (leveys 900 ja korkeus 230). Koko voi tosin olla muutakin. Jos kuva on kapeampi kuin kotisivujen leveys, tulee käyttää ”Toista” –toimintoa, joka toistaa kuvaa vaaka- ja/tai pystysuunnassa.

» Lue lisää ulkoasun muokkauksesta

 

K: Miten voin vaihtaa tekstin kokoa ja väriä?

V: Voit muokata kotisivusi tekstityylejä ”Tekstityylit” –työkalulla. Valitse ensin muokattava tekstityyli, esimerkiksi ”Päävalikko” tai ”Sisältöalueen otsikot”. Kirjasimen tyyppi –valikosta voit määritellä haluamasi kirjasimen sekä sen koon ja värin.

 

K: Voiko kotisivujen leveyttä muuttaa?

V: Kyllä voi. Sivun leveyden saat määriteltyä "Sivun Asetukset" -työkalun lisäasetuksista. Kotisivukoneen sivupohjien leveys on normaalisti n. 900 pikseliä. 

 

K: Mikä on CSS-editori?

V: CSS-editorilla voi muokata sivujen CSS –tyylimäärittelyjä ja tehdä sivujensa ulkoasusta minkälaiset tahansa. Suosittelemme CSS-tiedoston muokkaamista vain edistyneille käyttäjille, sillä vääränlaiset muutokset voivat sekoittaa sivut tai jopa estää niiden toimimisen kokonaan.

 

K: Miksi taustakuvastani näkyy vain palanen sivun yläreunassa?

V: Kannattaa valita taustakuvan toiston määrittelystä kohta "Molemmat suunnat". Silloin taustakuva täyttää koko taustan."

 

K: Muutin sivujeni ulkoasua, mutta tekemäni päivitykset näkyvät vain hallintatilassa, mutta ei sen julkisella puolella?

V: Tämä johtuu mitä luultavimmin siitä, että selain hakee tietoa sen välimuistista, johon on voinut tallentua esimerkiksi edellinen yläpalkkikuvasi. Painakaa CTRL+R -näppäinyhdistelmää (tai F5 näppäintä), jolloin selain hakee tiedot suoraan palvelimelta ja tekemäsi muutokset pitäisi tulla näkyviin myös sivujen julkisella puolella.