Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Sisältösivut ja tekstieditori (FAQ)


K: Miksi tekstieditorissa "Enteriä" painamalla tulee rivinvaihdon sijasta tyhjä rivi?

V: Pelkkä rivinvaihto onnistuu kun painat "Shift" -näppäimen pohjaan ja painat "Enteriä". Pelkällä enter-napilla syntyy kappaleenvaihto tämän rivivaihdon sijaan.


K: Lisäsin kotisivuilleni kuvan, mutta se "tipahti" aivan sivujen alaosaan. Missä vika?

V: Syynä on mitä ilmeisimmin liian leveä kuva, tai jokin muu sisältö, joka ei mahdu sisältöalueelle ja jotkut Internet-selaimet tiputtavat kuvan sivujen alaosaan. Kokeile pienentää kuvaa klikkaamalla sen nimeä Tiedostoselaimessa ja valitsemalla sen jälkeen "Muokkaa tiedostoa" -linkki vasemmasta alalaidasta. Nettikäytössä esimerkiksi 300 pikseliä leveä kuva toimii usein hyvin.


K: Lisäsin tekstiin digikameralla ottamani kuvan, mutta se olikin aivan liian suuri. Miten saan kuvan pienemmäksi?

V: Kun siirrät kuvan Tiedostoselaimeen, voit pienentää sitä helposti. Klikkaa Tiedostoselaimessa kuvan nimeä ja se aukeaa vasempaan reunaan. Näet tällöin vasemmalla myös vaihtoehdon "Muokkaa kuvan kokoa", josta voit määritellä kuvalle uuden koon, tai valita kuvalle jonkun annetuista valmiista kokovaihtoehdoista.


K: Miten voin tehdä tekstin sekaan linkin?

V: "Maalaa" linkiksi haluamasi sana ja klikkaa sen jälkeen linkki-ikonia työkalurivistä. Kirjoita www-osoite URL -kenttään (muodossa http://www.linkki.fi) tai valitse valikosta haluamasi sisältösivu. Voit linkittää myös tiedostoon klikkaamalla "Valitse tiedosto".

» Lue lisää linkkien tekemisestä


K: Muutin "Yhteystiedot" -sivulle uuden osoitteeni, mutta se ei muuttunut etusivun "Yhteystiedot" -laatikkoon. Missä vika?

V: Yhteystietosivu ja Kotisivukoneen oletuksena lisäämä "Yhteystiedot" -laatikko eivät ole keskenään samoja asioita, vaikka sivujen tallentamisen jälkeen niissä samat tiedot ovatkin. Jos yhteystietosi muuttuvat, vaihda tiedot molempiin paikkoihin erikseen.

Voit muokata sisältölaatikon tietoja, kun viet "Sisällön muokkaus" -osiossa hiiren laatikon ylle, ja painat salamaa.


K: Miten saan sähköpostiosoitteen linkiksi?

V: Kirjoita ensin linkiksi haluamasi sähköpostiosoite tekstieditoriin. Maalaa se sitten hiirellä ja valitse editorin työkalurivistä linkki-ikoni. Ruudulle aukeaa uusi ikkuna, jonka URL -kenttään kirjoitetaan sähköpostiosoite muodossa mailto:matti@meikalainen.com

» Lue lisää linkkien tekemisestä


K: Miten saan "Yhteystiedot" -laatikon pois etusivultani?


V: Saat poistettua sen kotisivujesi ylläpitotilassa, viemällä hiiren sisältölaatikon päälle ja klikkaamalla sen päälle ilmestyvää punaista x-merkkiä.


K: Miten voin vaihtaa tekstin kokoa ja väriä?

V: Voit muokata kotisivusi tekstityylejä Ulkoasueditorin kautta. Ulkoasueditoriin pääset napsauttamalla ylläpidossa "Ulkoasun muokkaus" -linkkiä. Tämän jälkeen tulee valita osio (esim. pääpalsta), jonka tekstityylejä haluat muokata. Kun olet löytänyt oikean osion, napsauta sieltä auki "teksti-, -linkki- ja otsikkotyylit" -osio, jonka jälkeen voit valita pudotusvalikosta haluamasi tekstityypin (esim. otsikot) jota haluat muokata.

» Lue lisää ulkoasun muokkaamisesta


K: Miten saan jo olemassa olevan sivun suojattua salasanalla?

V: Voit luoda sisältösivuille kansion, jonka suojaat salasanalla. Olemassa olevia sivuja ei saa suoraan siirrettyä kansioon, vaan sinun pitää kopioida olemassa olevan sivun sisällön HTML-koodi ja liittää se uudelle sivulle, jonka sijoitat kansioon.    

 » Lue lisää kotisivujen salasanasuojauksesta