Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kävijätilastojen usein kysytyt kysymykset (FAQ)

 

K: Onko kävijätilastoissa ilmoitetut kävijämäärät eri kävijöitä vai onko joukossa myös useaan kertaan sivuilla vierailleita?

V: Kävijätilastossa näkyvät kävijämäärät ovat kokonaismääriä, joihin kuuluvat myös useaan kertaan sivuilla vierailevat samat henkilöt.K: Mitä tarkoitetaan sivulatausmäärillä?

V: Sivulatauksilla tarkoitetaan sitä kun yksi kävijä tulee sivuillesi ja lataa useita alasivuja. Jokaisen alasivun lataus kasvattaa sivulatausmäärää.K: Toisinaan kotisivujeni kävijätilastoissa on isojakin kävijäpiikkejä. Mistä tämä johtuu?

V: Syynä kävijäpiikkiin voi olla erilaiset robotit, jotka vierailevat automaattisesti sivustoilla hakien niistä tietoja ja esimerkiksi sähköpostiosoitteita.  Myös hakukoneet tarkistavat säännöllisesti kotisivujen muutokset ja tallentavat tiedot omiin tietokantoihinsa.

Kotisivukoneen kävijätilastoista on nämä robotit pääasiassa suodatettu pois, mutta kokonaan niitä ei voida suodattaa. Näin kävijätilastoihin voi toisinaan tulla isojakin kävijäpiikkejä. Suoranaista haittaa tai uhkaa näistä kävijäpiikeistä ei kuitenkaan ole.

Kävijäpiikit voivat syntyä myös jos kotisivujesi osoite on nostettu esimerkiksi jonkin suositun verkkosivuston linkkilistalle, joka tuo sivuillesi runsaasti ihan oikeita kävijöitä.

Näet kotisivujesi kävijätilastot tarkemmin "Laajat kävijätilastot" -ominaisuudella.
» Tutustu laajat kävijätilastot -ominaisuuteen

 

 

Lisätietoa kävijätilastoista:
» Lue lisää Ohjeet-sivulta: Kävijätilastot
» Kotisivukoulu: Kuinka saat kaiken irti kävijätilastoista?