HUOM! Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa harmia. Tavoitat meidät ruuhkatilanteen aikana sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@kotisivukone.fi.

Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Tuo Facebook-sivusi esille kotisivuillesi

Keskiviikko 8.4.2015 - Tiina Rönnberg ja Taina Hult


Facebook-sivun saat tuotua esille kotisivuillesi Facebookin Page Plugin -liitännäisen avulla. Ohjaamalla kotisivuilla kävijöitä Facebook-sivuillesi hankit lisää tykkääjiä ja halutessasi saat liitännäisen avulla kotisivuillasi näkymään myös Facebook-sivujesi julkaisuja, joka on loistava tapa pitää ihmiset ajan tasalla tapahtumistasi.

Facebook on uudistanut yhteisöliitännäisiä ja entiset Like Box -liitännäisen kautta kotisivuille tuodut Facebookin linkitykset lakkaavat toimimasta 23. kesäkuuta 2015. Like Boxin sijaan tulisi käyttää Facebookin uutta Page Plugin -liitännäistä.

Yksinkertaisimmillaan liitännäisessä voi olla vain Facebook-sivusi otsikko ja kansikuva. Yksinkertainen versio sopii Facebook-sivun linkittämiseen pienessä tilassa, kuten esimerkiksi kotisivujesi sivupalstassa.

Halutessasi voit liitännäisen avulla myös upottaa Facebook-sivusi julkaisut kotisivuillesi. Mikäli päivität Facebook-sivujasi useammin kuin kotisivujasi, on julkaisujen näyttäminen loistava tapa pitää sivut elävinä ja pitää ihmiset ajan tasalla tapahtumistasi. Näin kotisivuillasi kävijät voivat nähdä uusimmat kuulumisesi menemättä Facebookiin sekä tykätä ja jakaa Facebook-sivuasi poistumatta kotisivuiltasi.

Alla ohjeita liitännäisen luomista varten:

facebook-page-plugin-1.jpg

1. Aloita menemällä osoitteeseen:
https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin

2. Kirjoita "Facebook Page URL"-kenttään Facebook-sivusi osoite.

3. Määrittele liitännäisen koko.

"Width" ja "Height" kenttään määritetään liitännäisen leveys sekä korkeus pikseliarvoina. Nämä ovat vapaavalintaisia, eikä näihin kenttiin tarvitse määrittää arvoja erikseen ellei itse halua määrittää kokoa.

Liitännäisen minimileveys on 280 pikseliä ja maksimileveys 500 pikseliä. Oletuksena liitännäisen leveys on 340 pikseliä. Minimikorkeus taas on 130 pikseliä ja oletuksena korkeus on 500 pikseliä.

Jos lisäät liitännäisen sivupalstaan, niin tarkistathan että sivupalsta on tarpeeksi leveä, ettei liitännäinen tule yli sivupalstan. Voit muuttaa sivupalstan leveyttä ulkoasueditorista "Sivupalstat"-osiosta kohdasta "Mitat" (tämä asetus vain uudessa ulkoasueditorissa).

facebook-page-plugin-2.jpg

4. Valitset mitä ominaisuuksia haluat näkyvän liitännäisessä.

a) ”Hide Cover Photo” piilottaa liitännäisessä näkyvän Facebook-sivusi kansikuvan.

b) "Show Friends' Faces" asetus näyttää sivuillasi vierailevalle ketkä muutkin hänen kavereistaan tykkäävät ko. Facebook-sivusta. Liitännäisessä näytetään tuolloin tykkääjien profiilikuvia sivuston tykkääjien lukumäärän lisäksi.

c) "Show Page Posts" asetus näyttää julkaisuja Facebook-sivusi aikajanalta. Mikäli päivität Facebook-sivujasi useammin kuin kotisivujasi, on julkaisujen näyttäminen loistava tapa pitää sivut elävinä ja pitää ihmiset ajan tasalla tapahtumistasi.

Alla näkyvästä esikatselusta näet miltä liitännäinen tulee näyttämään.

5. Klikkaa lopuksi "Get code"-painiketta, niin saat liitännäisen koodin.

facebook-page-plugin-3.jpg

a) Kopio ylemmässä kentässä oleva JavaScript SDK -koodi talteen itsellesi. Tämä liitetään kotisivujesi ylläpitotilan "Asetukset"-sivulle: "Asetukset" > vasemmalta "Asetukset" > "Lisää HTML-kenttiä (edistyneet käyttäjät) »" ja liitä koodi kenttään "HTML sivujen alalaitaan".

facebook-page-plugin-4.jpg

b) Kopio myös alemmassa kentässä oleva div-koodi. Tämä liitetään sivustolle siihen kohtaan, missä liitännäinen halutaan näkyvän. Jos haluat liitännäisen sivupalstaan, niin liitä koodi nostolaatikkoon. Jos haluat liitännäisen näkyvän sisältösivulla, niin liitä koodi sivun HTML-koodiin (vain perinteisellä tekstieditorilla tehtyihin sivuihin voi lisätä tämän, ei onnistu komponenttisivuihin).

facebook-page-plugin-5.jpg

Avainsanat: sosiaalinen media, facebook, yhteisöliitännäinen


Kommentit

17.4.2015 9:38  Mikko

Jees, kiitoksia tästä!

9.6.2015 15:34  Krisu

Koskeeko tämä uudistus myös nettisivuilla olevaa tykkää-nappulaa?

12.6.2015 14:58  Heikki / Kotisivukoneen asiakaspalvelu

Moi Krisu,

Tykkää-nappula toimii samalla tapaa kuin aiemmin. Tässähän tykätään omasta FB-sivustoa, kun tykkää-nappi taas tykkää sitten omasta kotisivusta. Mutta jos kaipaa hieman visuaalisempaa vaihtoehtoa sivustolle, tai nimenomaan tykkäyksiä omaan FB-sivustoonsa, niin tämä ajaa sitä asiaa.

- Heikki

24.6.2015 14:09  Matti

Ei onnistu. Tuloksena sivulle teksti: Error: Not a valid Facebook Page url.

24.6.2015 16:51  Matti

Onnistuu sittenkin

Nimimerkillä: "lue ohjeet huolellisemmin"

28.9.2015 16:16  Laura F

kiitos Heikki, nyt mä sain sen itse linkittämisen onnistumaan (kun luin ne ohjeet taas tarkasti) mutta kysyn vielä kerran että ilmeisesti tämä onnistuu vain kun kyse on Facebook - sivusta? Minä yritin saada ryhmän seinää näkyviin ja se sanoo että Virhe: epäkelpo Facebook-sivun URL-osoite. Kun yritin samaa facebook- sivun kanssa, (siis yhdistyksellä on facessa sivu eikä ryhmä) niin se onnistui.

21.10.2015 0:41  Sari

Mistä tunnistaa onko omilla kotisivuilla sisältösivu komponenttisivu vai tekstieditorisivu? Yritin tehdä Facebook Page Plugia yritykseni Facebook sivusta (kirjautumalla Facebookiin sisään ja ilman kirjautumista), mutta sivu ilmoittaa koodin liitettyä omille kotisivuille: Virhe: epäkelpo Facebook-sivun URL-osoite. Päättelin, että sivu on komponenttisivu. Miten siis voi sisältösivun muuttaa tekstieditorisivuksi vai täytyykö sisältösivu tehdä kokonaan uudestaan?

9.12.2015 10:01  Johanna

Minä saan näillä ohjeilla aikaiseksi vain hyperlinkin Facebook-sivuille kun yritän Facebook Page Pluginia laittaa. Mikähän on vikana?

28.4.2017 14:08  Elina Lilja

Onko edelleen tilanne se, että tämä ei onnistu lainkaan komponenttisivuilla?

30.6.2017 14:29  Virustorjunta.biz

WordPressillä on olemassa aika loistavia lisäosia tähänkin hommaan.

19.12.2017 12:35  Jari Viitanen

Oho, ihan kauheeta, en ymmärtänyt enkä missään nimessä uskalla mennä tekemään tällaista? Kai tässä pitäisi nyt olla joku fiksumpi tapa kun tää teidän palvelu josta maksetaan pitäisi tarjota lisäarvoa siihen että kooda itse?

15.1.2018 13:13  Sari Kujala

Kiitos ohjeesta, hyvin onnistui ilman koodauskokemusta :)

21.6.2018 20:16  Hanna

Kiitos ohjeista! Tässähän tuntee olonsa oikein taitavaksi ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini