Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Lisää kartta kotisivuillesi

Perjantai 12.12.2014 - Tiina Rönnberg


Kartan lisääminen kotisivuille onnistuu helposti Googlen tarjoamalla maksuttomalla karttapalvelulla. Lisää vain haluamasi osoite, ja palvelu sijoittaa sen kartalle. Kotisivuilla oleva kartta auttaa asiakkaitasi tai tapahtumaan osallistujia löytämään oikeaan osoitteeseen. Kotisivujesi kävijät voivat helposti suurentaa tai pienentää karttaa sekä hakea ajo-ohjeet merkitsemääsi osoitteeseen. Edistyneemmät käyttäjät voivat halutessaan sijoittaa kartalle useita kohteita ja muuttaa myös karttakohteen ikonia haluamakseen.

Kartan lisääminen uudentyyppiselle komponenttisivulle

 1. Siirry haluamasi komponenttisivun ylläpitoon.
 2. Klikkaa Google Maps –ikonia Komponentit –välilehdeltä ja raahaa se sivulle haluamaasi kohtaan.
 3. Määrittele kartalla näytettävä osoite viemällä hiiri komponentin päälle ja klikkaamalla vasempaan yläkulmaan ilmestynyttä rataskuvaketta, jossa lukee Asetukset. Asetuksista voi myös määritellä kartan tasauksen vasemmalle, keskelle tai oikealle sekä kartan koon.
 4. Tallenna muutokset ja kartta on liitetty kotisivuillesi.

Kartan lisääminen perinteiseen tekstieditoriin

Lisätäksesi kartan Kotisivukoneen perinteiseen tekstieditoriin sinun pitää käydä ensin luomassa karttakoodi Googlen sivuilla ja sen jälkeen liittää se sivuillesi. Perinteinen tekstieditori on käytössä monissa Kotisivukoneen työkaluissa. Kartan voi siis lisätä esimerkiksi sisältösivulle, blogikirjoitukseen, uutiseen tai vaikka tapahtumakalenteriin opastamaan tapahtumapaikalle.

Näin luot kartan Google Maps -palvelussa

 1. Mene osoitteeseen http://maps.google.com/
 2. Kirjoita haluttu osoite sivun vasemmassa yläreunassa olevaan hakukenttään ja varmista, että haluamasi kohde näkyy karttanäkymässä. Kartan vasemmasta reunasta voit valita haluatko karttasi näkyvän perinteisessä karttanäkymässä vai satelliittikuvanäkymänä (Earth).
 3. Klikkaa kartan oikeasta alakulmasta rataskuvaketta, valitse sieltä ”Jaa tai upota kartta” ja sen jälkeen ”Upota kartta”-välilehti.
 4. Kartan yläpuolelta löydät alasvetovalikon, josta voit valita kartan koon (pieni 400x300 px, keskitaso 600x450 px tai suuri 800x650 px) tai voit valita kohdan ”Oma koko”, johon pääset määrittelemään kartan koon itse.
 5. Valittuasi haluamasi koon kopioi HTML-koodi viereisestä tekstikentästä.

Näin saat kartan omille kotisivuillesi

 1. Mene haluamasi sivun ylläpitoon ja siirry tekstieditoriin painamalla salamaikonia.
 2. Siirry html:n muokkaustilaan tekstieditorin html-ikonista, lisää kopioitu koodi sinne ja valitse päivitä.
 3. Tallenna tekstieditorissa tehdyt muutokset ja kartta on liitetty sivuillesi.

Avainsanat: kartta, karttapalvelu, vinkit, google