HUOM! Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa harmia. Tavoitat meidät ruuhkatilanteen aikana sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@kotisivukone.fi.

Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Ankkurilinkin tekeminen

Perjantai 26.4.2013 - Heikki Tirkkonen


Ankkurilinkki tarkoittaa pikalinkkiä saman sivun johonkin toiseen osaan. Ankkurilinkit voivat johtaa mihin tahansa saman sivun osioihin, kuten esimerkiksi tekstikappaleisiin. Paljon tekstiä sisältävillä sivuilla ankkurilinkit ovat nopea tapa siirtyä haluttuun kohtaan sivulla sen sijaan, että joutuu selaamaan sivua etsiessään tiettyä sisältöä.

Itse ankkurilinkin teko vaatii pientä tietämystä HTML-kielestä. Huomaathan, että sisältösivu jolle ankkurilinkkejä tehdään pitää olla tehty ns. perinteisellä tekstieditorilla, koska ankkurilinkin teko vaatii sisältösivun HTML-koodin muokkausta.

 

Tässä esimerkissä tehdään ankkurilinkkien avulla pikalinkit sivun väliotsikoihin:

1. Aletaan muokkaamaan sisältösivua jolle ankkurilinkkejä halutaan tehdä

2. Kirjoitetaan sisältöön jokin sana, tai lause, josta ankkurilinkki halutaan muodostaa, tässä tapauksessa siis pikalinkit.

3. Kun sana/lause on kirjoitettu, maalataan kyseinen sana/lause

4. Klikataan tämän jälkeen "Lisää linkki" -painiketta

5. Kirjoitetaan "URL" -kenttään ankkurin nimi, esimerkiksi väliotsikon mukaan #komponenttisivu

6. Napsautetaan "OK" -painiketta

Ankkurilinkin tekeminen

7. Painetaan tämän jälkeen "Muokkaa HTML-lähdekoodia" -painiketta

8. Lisätään HTML-koodiin koodinpätkä, siihen kohtaan johon halutaan ankkurilinkin osoittavan, eli tässä tapauksessa väliotsikon kohdalle. Koodinpätkän pitää vastata ankkurin nimeä eli tässä esimerkkitapauksessa:
 

Ankkurilinkki kotisivuille

9. Klikataan "Päivitä" –painiketta. Sivun muokkaustilassa näkyy nyt ankkurilinkin kohteen kohdalla pieni ankkuri-ikoni. Tallennetaan muutokset.

Nyt kun napsautetaan sivustolla olevaa ankkurilinkkiä, se vie siihen kohtaan sisältösivua johon tuo  koodinpätkä laitettiin. Voit testata esimerkissä lisätyn ankkurilinkin toimivuutta sivulla www.kotisivukone.fi/asiakastuki/sisaltosivut

Jos sivuille halutaan useampi ankkurilinkki, täytyy jokaiselle ankkurille antaa oma yksilöllinen nimi, esimerkiksi väliotsikoiden mukaan tai ankkuri2, ankkuri3 jne. Kun tehdään lisää ankkureita, pitää muistaa päivittää myös annettua koodinpätkää, että tuo “a name” -osa viittaa oikeaan ankkuriin, kuten esim. ankkuri2.

 

Avainsanat: sisältö, ankkurilinkki


Kommentit

9.12.2013 14:51  koukku

Miten tuon kautta onnistuu lisämääreiden laitto?

Hyvä että tuo uuteen ikkunaan avaaminen toimii, mutta jos haluan esimerkiksi lisätä linkin, joka kertoo että olen sen tekijä. Wordpressissä tais olla jotain rel -lisäkohtia myös lisättävänä.

19.10.2016 17:44  Joku

Hei, en ymmärtänyt, miten saan sen ankkurilinkin laitettua sivustolleni!!!

22.11.2018 12:48  Mikko

Kiitos ohjeista! Löysin tämän ohjeen kun etsin ratkaisua ongelmaani googlesta.

1.3.2019 16:40  Lotto tulokset

Olen aivan samaa mieltä.

10.4.2020 15:00  Lotto

Missä tuo ohje on?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini