HUOM! Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa harmia. Tavoitat meidät ruuhkatilanteen aikana sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@kotisivukone.fi.

Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Google Analyticsin asentaminen kotisivuille

Maanantai 14.5.2012 - Tiina Rönnberg


Kotisivukone-palvelun kävijätilastojen avulla saat mahdollisuuden tarkkailla kotisivujesi kävijätilastoja. Mikäli haluat uppoutua syvemmälle kävijätilastojen maailmaan voit liittää sivuillesi myös Googlen ilmaisen Analytics -palvelun, jonka avulla saat lisää tietoa kotisivujesi liikenteestä. Google Analytics on monipuolinen työkalu kotisivujen kävijätilastoille ja toimiva vaihtoehto monelle maksulliselle kävijätilasto-ohjelmalle.

Kotisivujen tekeminen on varsinkin yritykselle erittäin tärkeää, sillä kotisivut toimivat nykyään yrityksen käyntikorttina, mutta kun yritys on netissä niin mitä sen jälkeen? Kävijätilasto-ohjelmien avulla pääsee jyvälle esimerkiksi siitä kuinka asiakkaat päätyvät sivustolle, millä sivuilla he käyvät, mitä he siellä tekevät ja kuinka kauan he viipyvät sivustolla. Tämä antaa yrittäjälle mahdollisuuden kehittää verkkopalveluaan tehokkaaksi myyntikanavaksi.

Kävijätilastot alkavat keräämään tietoa kävijäliikenteestä heti, kun Google Analytics –seurantakoodi on asennettu kotisivuille. Koodin hankkiminen ja asentaminen onnistuu seuraamalla alla olevia ohjeita:

1. Luo ensin Google Analytics -tili osoitteessa www.google.fi/analytics. Sivuilta löytyy myös paljon lisää tietoa Analyticsista.  Luotuasi tilin saat seurantakoodin, joka pitää kopioida ja liittää kotisivuillesi, jotta seuranta alkaa toimimaan.

Ohjeita tilin luomiseen ja seurantakoodin hakemiseen löydät Google Analyticsin asennusoppaasta.

Google Analytics

2. Kun Google Analytics -koodi on löytynyt ja olet kopioinut sen voit kirjautua Kotisivukone-palveluun kotisivujesi ylläpitotilaan.

3. Analyticsin puolella koodi kehotettiin liittämään sivuille juuri ennen viimeistä head -tunnistetta, joten oikea paikka sille löytyy yläreunan Asetukset -välilehden takaa. Asetukset -sivulta löytyy linkki ”Lisää HTML-kenttiä (edistyneet käyttäjät) ”, jonka alta kohta ” Vapaat otsikkokentät”, johon kopioitu koodi liitetään.

Analyticsin asentaminen

4. Tallenna muutokset ja kotisivuilla on Google Analyticsin seurantakoodi, joka alkaa heti keräämään tietoa kotisivujesi liikenteestä. Ensimmäiset tulokset näkyvät kuitenkin ohjelmassa vasta noin 24h viiveellä.Miksi sitten käyttäisit maksullista kävijätilasto-ohjelmaa, kun ilmaisiakin on? Ilmaisista ohjelmista Google Analytics on erittäin monipuolinen palvelu, jonka avulla saa hyvin tietoja kotisivujen liikenteestä ja markkinoinnin tehokkuudesta. Suurimpana etuna maksullisissa palveluissa on kuitenkin toimiva asiakaspalvelu. Jos törmää ongelmiin kävijätilasto-ohjelman kanssa maksullisten palvelujen asiakaspalvelu auttaa, mutta ilmaisten palvelujen ohjeita haetaan itse Internetistä.


Jos kiinnostuit kävijäseurannasta sinua saattaa kiinnostaa myös seuraava artikkeli:
» Kuinka saat kaiken irti kävijätilastoista?

Avainsanat: vinkit, kävijätilastot, kävijäseuranta, google


Kommentit

24.9.2013 16:27  Jaakko Suojanen

Moi,

Löytyykö kotisivukoneelle ohjeita tuon Google Analytics tulosseurannan asetuksiin. Lähinnä kiinnostaa ostoksen vahvistaminen, sekä sale funnelin luominen.

24.5.2012 19:43  Onni

?Lisää HTML-kenttiä (edistyneet käyttäjät) ?, jonka alta kohta ? Vapaat otsikkokentät?, johon kopioitu koodi liitetään.

Niin siis nämähän olivatkin päinvastoin. Tuo Vapaat otsikkokentät olikin ylempi. Lätkäsin kanssa ensiksi väärään paikkaan :)

24.5.2012 16:34  Janne@allencarr.fi

Kiitokset tästä. Mulla koodi väärässä paikassa. Täytyypä laittaa oikein, jos vaikka tilastotiedot paranis.

25.5.2012 14:11  Tiina / Kotisivukone

Vapaat otsikkokentät on tosiaan ylempi laatikko :)

Jos olette asentaneet seurantakoodit jo aikaisemmin huomioittehan, että Google Analyticsin seurantakoodit on uusittu hiljattain, vanha koodi asennettiin sivujen alalaitaan (ennen body-elementin sulkemista) ja uudistunut koodi nyt sivujen head-osaan.

Googlesta suositellaan, että sekä uutta että vanhaa seurantakoodia ei käytettäisi samanaikaisesti samalla sivulla. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä raporttien tiedoissa.

25.5.2012 19:03  Janne @ allencarr.fi

Mun koodi olikin oikeessa paikassa, mutta kysymys:

Mulla on kaksi osoitetta sivulle, eli www.allencarr.fi ja www.kuusituntia.com, niin valitsenko mä Analyticsin koodiksi sen "Useita ylätason verkkotunnuksia" ??

28.5.2012 15:24  Mustonen

Ei tuo analytics näytä minulla toimivan?
Koodi on laitettu ylimpään lokerikkoon, mutta viivaa näyttää seurannassa.

28.5.2012 22:03  Mustonen

Nyt näyttää toimivan. Onpas paljon dataa!

17.6.2012 21:10  Painoindeksilaskuri

Adsense on kyllä erinomainen kävijöiden seurantaan.

17.2.2016 15:13  Jaana

Miten toimitaan Google Analytics -seurantakoodin kanssa, kun Vapaassa otsikkokentässä on jo joku Facebook-koodi (liittynee kotisivuille upotettuun FB-feediin)?

11.5.2016 18:39  Kim / Kotisivukoneen asiakaspalvelu

Hei Jaana,

seurantakoodin voit lisätä suoraan tuon FB-feedin koodin perään uudelle riville.

- Kim/


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini