Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Google Analyticsin asentaminen kotisivuille

Maanantai 14.5.2012 - Tiina Rönnberg


Kotisivukone-palvelun kävijätilastojen avulla saat mahdollisuuden tarkkailla kotisivujesi kävijätilastoja. Mikäli haluat uppoutua syvemmälle kävijätilastojen maailmaan voit liittää sivuillesi myös Googlen ilmaisen Analytics -palvelun, jonka avulla saat lisää tietoa kotisivujesi liikenteestä. Google Analytics on monipuolinen työkalu kotisivujen kävijätilastoille ja toimiva vaihtoehto monelle maksulliselle kävijätilasto-ohjelmalle.

Kotisivujen tekeminen on varsinkin yritykselle erittäin tärkeää, sillä kotisivut toimivat nykyään yrityksen käyntikorttina, mutta kun yritys on netissä niin mitä sen jälkeen? Kävijätilasto-ohjelmien avulla pääsee jyvälle esimerkiksi siitä kuinka asiakkaat päätyvät sivustolle, millä sivuilla he käyvät, mitä he siellä tekevät ja kuinka kauan he viipyvät sivustolla. Tämä antaa yrittäjälle mahdollisuuden kehittää verkkopalveluaan tehokkaaksi myyntikanavaksi.

Kävijätilastot alkavat keräämään tietoa kävijäliikenteestä heti, kun Google Analytics –seurantakoodi on asennettu kotisivuille. Koodin hankkiminen ja asentaminen onnistuu seuraamalla alla olevia ohjeita:

1. Luo ensin Google Analytics -tili osoitteessa www.google.fi/analytics. Sivuilta löytyy myös paljon lisää tietoa Analyticsista.  Luotuasi tilin saat seurantakoodin, joka pitää kopioida ja liittää kotisivuillesi, jotta seuranta alkaa toimimaan.

Ohjeita tilin luomiseen ja seurantakoodin hakemiseen löydät Google Analyticsin asennusoppaasta.

Google Analytics

2. Kun Google Analytics -koodi on löytynyt ja olet kopioinut sen voit kirjautua Kotisivukone-palveluun kotisivujesi ylläpitotilaan.

3. Analyticsin puolella koodi kehotettiin liittämään sivuille juuri ennen viimeistä head -tunnistetta, joten oikea paikka sille löytyy yläreunan Asetukset -välilehden takaa. Asetukset -sivulta löytyy linkki ”Lisää HTML-kenttiä (edistyneet käyttäjät) ”, jonka alta kohta ” Vapaat otsikkokentät”, johon kopioitu koodi liitetään.

Analyticsin asentaminen

4. Tallenna muutokset ja kotisivuilla on Google Analyticsin seurantakoodi, joka alkaa heti keräämään tietoa kotisivujesi liikenteestä. Ensimmäiset tulokset näkyvät kuitenkin ohjelmassa vasta noin 24h viiveellä.Miksi sitten käyttäisit maksullista kävijätilasto-ohjelmaa, kun ilmaisiakin on? Ilmaisista ohjelmista Google Analytics on erittäin monipuolinen palvelu, jonka avulla saa hyvin tietoja kotisivujen liikenteestä ja markkinoinnin tehokkuudesta. Suurimpana etuna maksullisissa palveluissa on kuitenkin toimiva asiakaspalvelu. Jos törmää ongelmiin kävijätilasto-ohjelman kanssa maksullisten palvelujen asiakaspalvelu auttaa, mutta ilmaisten palvelujen ohjeita haetaan itse Internetistä.


Jos kiinnostuit kävijäseurannasta sinua saattaa kiinnostaa myös seuraava artikkeli:
» Kuinka saat kaiken irti kävijätilastoista?

Avainsanat: vinkit, kävijätilastot, kävijäseuranta, google