Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Epäilyttävät verkkotunnusmyyjät

Maanantai 2.8.2010 - Mikko Nurminen


Törmäämme aika ajoin tapauksiin, joissa verkkotunnuksia yritetään myydä pääasiassa yrityksille epäilyttävin keinoin. Puhelinmyyjä kertoo, että heidän tietoonsa on tullut jonkun toisen olevan varaamassa ko. yrityksen nimeen perustuvaa verkkotunnusta (esimerkiksi Matin Putkiliike Oy:lle soitetaan ja ilmoitetaan, että joku on varaamassa www.matinputkiliike.com verkkotunnusta) ja tarjotaan verkkotunnuksen pikaista varaamista yleensä varsin korkeaan hintaan. Kyseessä on harhaanjohtava tapa markkinoida verkkotunnuksia eikä verkkotunnusta ole todellisuudessa varaamassa kukaan (ehkä puhelinmyyntiä harjoittavaa yritystä lukuun ottamatta).

Härskeimmillään tämä verkkotunnusten markkinointitapa on mennyt jopa kiristyksen puolelle, sillä asiakkaalle ilmoitetaan sivuille ilmestyvän esimerkiksi aikuisviihdemateriaalia, jos verkkotunnusta ei varata. Tällöin jos joku erehtyy osoitteeseen www.matinputkiliike.com, saa hän ruudulleen aikuisviihdesivuston oikean Putkiliikkeen sivuston sijaan.

Jos yrityksellä on intressi saada tarjottava verkkotunnus käyttöönsä, kannattaa ottaa yhteyttä omaan palveluntarjoajaan ja pyytää tätä rekisteröimään verkkotunnus normaalilla verkkotunnuksen varausmaksulla. Toisaalta jos tarjottavalle verkkotunnukselle ei ole tarvetta (Matin Putkiliikkeellä on jo esimerkiksi www.matinputkiliike.fi osoite eikä .com päätteistä verkkotunnusta tarvita), voi verkkotunnuksen varauksen jättää kokonaan tekemättä.

 

 

Verkkotunnus veloituksetta vuodeksi!Asiakasetuna oma .com tai .net verkkotunnus ilmaiseksi

Kotisivukone tarjoaa kaikiin vuoden laskutusjaksolla tilattuihin kotisivuihin oman yksilöllisen .com- tai .net-päätteisen verkkotunnuksen ilmaiseksi (norm. 15 €/vuosi).

Verkkotunnuksilla ei ole muita kustannuksia.

 

Avainsanat: verkkotunnus, domain