Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Hakukoneoptimoinnin pimeä puoli

Maanantai 19.7.2010 - Heikki Tirkkonen


Kahdeksankymmentä kahdeksan mailia lasiin ja menoksi. Olemme matkalle menneisyyteen.

Hakukoneoptimointi-termin noustessa lentoon 90-luvun puolivälissä väittely siitä mikä on hyväksyttävää tai tehokasta hakukonemarkkinointia kävi kuumana. Aiemmin puhuttiin eettisistä ja epäeettisistä keinoista. Nykyään tekniikat rajataan white hat- (eettisiin) ja black hat- (epäeettisiin) menetelmiin. Toisin sanoen muu kuin termistö ei ole muuttunut.

Palatessamme nykyisyyteen, keskustelu oikeasta ja väärästä käy edelleen kiivaana. Ennen kuin hyppäät soitellen sotaan, kannattaa tutustua koneistoon jolla sitä käydään - et nimittäin halua jäädä ristituleen. Tutustutaan siis muutamiin black hat -tekniikoihin joita vastaan hakukoneet taistelevat.

Avainsanat: hakukoneoptimointi, vinkit


Kommentit

12.5.2014 11:32  Klikkaa tästä...

Vuonna 2014 on melkein mahdotonta spämmikommenttien kanssa nostaa sivustoja tuloksissa. Voi onnistua hetkellisesti mutta google tiputtelee kyllä ne spämmilinkit aika nopeasti alas.

4.9.2013 14:45  Pasi

Osa aloista tosin silti vielä tuntuu olevan täynnä stuffattua sisältöä.

7.8.2010 2:24  Bingo

Avainsanoilla täyttäminen on huonoin tapa tehdä SEO.

25.2.2011 12:18  Hakukoneoptimointia itseopiskeleva

Kysymys kuuluukin, että mistä keinoista ja miten saitti jää kiinni - ja mitkä black hateistä vielä toimii ja mitkä ei... Ei Google muutenkaan anna linkkejä kerätä kovinkaan monella "hyväksytyllä" tavalla...
Tässä taannoin on esiintynyt paljon sellaisia tapauksia, joissa kilpaillulla sanalla joku saitti pongahtaa top3:een heittämällä blogispämmien avulla... Nyt sitten odotellaankin, että milloin saitit putoaa rankun seurauksena vai putoavatko ollenkaan. Näiden saittien ylläpito on nimittäin pyrkinyt nyt keräämään erittäin ahkerasti yli PR3:n linkkejä näille p*skalinkkien täyteisille saiteilleen... Riittääkö se kuitenkaan Googlen silmissä vai onko droppi väkisinkin tulossa?

25.9.2011 23:50  Hakukoneoptimointi

Jännittäviä nämä blogien ala-arvoiset spämmikommentit.

4.11.2017 2:02  Arto Lyytikäinen

Google on elävän kokonaisuuden :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini