Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Kirjoita lyhyitä ja yksinkertaisia lauseita

Maanantai 29.3.2010 - Vieraskirjoittaja: Pär Österlund


Ihmiset ovat tutkimusten mukaan netissä kovin määrätietoisia ja kiireisiä. Vaikka heillä on aikaa lukea Iltasanomia tuntikaupalla, heillä ei ole kolmea sekuntia pidempään tutustua sinun kotisivuihisi, elleivät he löydä sieltä jotakin mielenkiintoista.

Koska ihmisten keskittymiskyky on heikoimmillaan, kannattaa asiat esittää mahdollisimman yksinkertaisesti.

Nettisivuilla kannattaa kirjoittaa lyhyitä lauseita ja käyttää yksinkertaisia lauserakenteita. Yhdessä tekstikappaleessa tulee olla vain yksi pointti ja tärkeimmät avainsanat kannattaa korostaa.

Pitämällä asiat yksinkertaisena sivua selaileva kävijä saa sisällöstä paljon enemmän irti. Monimutkaiset lauserakenteet ja pitkät tekstikappaleet vaativat keskittymistä ja aikaa, jota ihmisillä ei ole.

Kaiken muun hyvän lisäksi hakukoneet rakastavat selkokielistä sisältöä. Yksinkertaiset lauserakenteet sisältävät usein sanojen perusmuotoja, eli juuri niitä muotoja, joilla ihmiset hakevat. Kun sivustosi on täynnä täydellisiä osumia asiakkaidesi hakujen kanssa, saat paljon kävijöitä ja sitä kautta paljon asiakkaita.

Älä pelkää, että asiakkaasi pitää sinua yksinkertaisena. Uskalla kirjoittaa teksti yksinkertaiseen muotoon, niin saat sekä kävijöitä että asiakkaita. On merkki omasta ammattitaidostasi, että osaat ilmaista vaikeat asiat helposti.

 

 

Avainsanat: sisältö