Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Keskustelu

Susannasivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet13.8.2019 14:49
Hei ! Uutena käyttäjänä (tietokonetietämys 0) ei tietoa miten ihmiset löytää sivustolleni (musiikkiaiheinen harrastussivusto) Pitääkö sivusto todellakin ilmoittaa Googlelle kuten ohjeissa sanotaan (hakukonelöydettävyys) ? Ohjeista siellä en ymmärrä mitään. Entäpä kieli. Onko engl. kielistä "pohjaa" saatavilla ? Tavoitteenani on että sivuston tekstit olisivat kaikki englanniksi, vielä en ole kaikkia jaksanut kääntää. Haittaako suomi/englanti sillisalaatti löydettävyyttä ? Ja vielä, kuvieni tiedostonimet ovat kaikki vain kirjaimia ja numeroita esim img 234. Pitäisikö nekin vaihtaa aihetta kuvaaviksi sanoiksi ? Yst.terveisin !

SusannaRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet13.8.2019 18:26
Kirjoitin hieman epäselvästi tosta kieliasiasta, joten lisäys. Tarkoituksena on että koko sivusto on pelkästään englanniksi, koska en luule että saan montaakaan suomenkielistä lukijaa (ja sivulla on paljon kuvia).

Marcus / KotisivukoneRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet15.8.2019 13:23
Hei Susanna,

Hakukoneita varten on tosiaan suositeltavaa että otat käyttöön verkkovastaavan työkalut mitä kautta voi ilmoittaa sivukartan ja itse sivut googlen päähän.

Hakukoneet kyllä indeksoivat sivut ilman sitäkin, mutta työkalujen käyttö voi nopeuttaa prosessia.

Tietenkin olisi ihan hyvä jos kuvan nimet olisivat kuvaavia, mutta se ei ole niin tärkeää. Tärkeämpää on se että itse sivuston leipäteksti on laadukasta hakukoneiden suhteen.

Sivut voi tosiaan kääntää englanniksi jos haluaa. Voitko lähettää vielä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kotisivukone.fi ja kertoa sivujenne osoitteen. Voimme sitten täältä muuttaa kielen englanniksi jolloin meidän järjestelmästä tulevat valmislinkit on myös toisella kielellä.

Muuten tekstit pitää vain kirjoittaa/kääntää englanniksi.

SusannaRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet16.8.2019 22:34
Totean vain ettei sivustokartan luominen (en eden tiedä mitä se tarkoittaa) onnistu näillä olemattomilla taidoilla. Täytyy tyytyä olemaan ilman ilmoitusta ja katsoa löytääkö sivuille kukaan... ja nähdä vaivaa kunnon sisällön laatimiseen.

Janne / Kotisivukoneen asiakaspalveluRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet22.8.2019 10:34
Hei Susanna,

Tässä blogi-kirjoituksessa on kerrottu lisää sivustokartasta ja verkkovastaavan työkaluista https://www.kotisivukone.fi/blogi/2013/06/27/74

SusannaRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet30.8.2019 14:54
Yritin ja yritin mutten ymmärrä, sama vaikka teksti olisi hepreaksi. Tulos on ettei pääse alkua pidemmälle:...sivuston omistajuuden vahvistaminen...verkkotunnuksen rekisteröintipalvelu, TXT tieto... Omistajuuden vahvistus epäonnistui, emme löytäneet vahvistustunnusta verkkotunnuksesi TXT-tietueista. Eli tämä jää nyt tähän. Ei ole mitään edellytyksiä meikäläisellä ymmärtää tällaista tekstiä ja protokollaa. Tyvärr.

Kim / Kotisivukoneen asiakaspalveluRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet2.9.2019 15:34
Hei Susanna,

Sivuston omistajuuden vahvistaminen onnistuu myös tuolla TXT-tietueella, mutta helpommin tämä onnistuu HTML-tagin avulla, jonka voit lisätä sivuillesi seuraavasti: "Asetukset" -> "Asetukset" -> "Lisää HTML-kenttiä (edistyneet käyttäjät)" -> "Vapaat otsikkokentät" tekstikenttään tulee lisätä HTML-tagi, jonka löydät Search consolesta Googlen ohjeiden mukaisesti:

https://support.google.com/webmasters/answer/9008080?hl=fi

Jos tarvitset tarkemmin apuja tämän kanssa, niin voit aina lähettää meille myös viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@kotisivukone.fi.

JarmoRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet5.9.2019 7:37
Tuohon hakukonelöydettvyyteen liittyen olen itse opiskellut eri asioita tästä suomen kielisestä oppaasta: https://hakukonekeisari.fi/seo-opas/

SusannaRe: sivustojen löydettävyys, kieli & tiedostonimet30.9.2019 17:47
Kiitos yst. vihjeistä. Yli puolet tekstistä menee hukkaan kun ei ymmärrä tietokonekieltä ym. kuvioita (täytyy ilmoittautua ensi vuonna kansalaisopiston neuvontatunneille), mutta löysin tekstistä jotain minkä haluaisin varmistaa. Itse laitoin verkkotunnukseksi osoitteen (esimerkki) www.bach-mozart.oö ja jos nyt oikein ymmärsin tekstissä varoitettiin viivan käytöstä osoitteessa. Jos todella näin on että siitä olisi vakavaa haittaa löydettävyyden kannalta (?) maksaakohan sitten viivan vaihtaminen pisteeseen (!!!) jotain ? Kiitos jos joku vaivautuu vastaamaan näin hölmöihin kymysyksiin !Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: