Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Keskustelu

Juha VuorinenSähköpostien häviäminen?!?23.5.2014 12:23
Terve! Allaoleva ilmo oli aloitusnäkymässä. Siinä sanotaan, että 48 h aiemmin lähetetyt viestit näkyvät varmasti. Minulla on kuitenkin tälle samalle päivälle (19.5.2014) "Uusi vastaus kyselyyn Yhteydenottolomake"... jota ei löydy mistään. Kyselyt pitäisi tulla suoraan sähköpostiini. (ei löydy myöskään "roskapostikansiosta". Eli minun nähdäkseni ko. ongelmaa ei ole ratkaistu. Voisitteko tarkistaa, että miksi ei toimi?


19.5.2014 - Sähköpostiongelmat

Hei vaan kaikki,

Lähiaikoina Kotisivukoneen asiakkailla on ollut ongelmaa, jossa esim. verkkokauppatilaukset, postituslistaviestit tai vaikka lomakevastaukset, eivät ole joko koskaan saapuneet, tai ovat löytyneet roskapostin joukosta. Tämä erittäin vakava asia on otettu tekniikkamme puolesta tutkittavaksi, ja ongelman aiheuttajaksi on selvinnyt SORBS-niminen palvelu.

SORBS (Spam and Open-Relay Blocking System) on netissä toimiva estolista, jota käytetään mm. roskapostin välittämisen sekä kalasteluyritysten estämiseen. Esto tapahtuu siten, että postin lähettämiseen käytettyjä palvelimia lisätään heidän estolistoilleen, jolloin sähköpostin välittäminen eteenpäin estyy.

Tässä tapauksessa Kotisivukoneen kautta on lähetetty sähköposteja, jotka ovat sisältäneet roskapostiksiluokiteltavaa sisältöä (ns. mainossisältöä). Vaikka lähetettyjen viestien määrä ei ole mitenkään poikkeava, tämä lähetettyjen viestien määrän suhdanne sisältävä roskapostisisältö on.

Tämä kyseinen ongelma on myös aiheuttanut muille suurille palveluntarjoajille päänvaivaa, sillä pikaisen tarkistuksen myötä myös mm. Sonera on ollut tällä samaisella SORBS-listalla.

Olemme kontaktoineet SORBS:ia jo asiaan liittyen, ja koetamme saada tuon eston purettua toki mahdollisimman pian. Kun esto purkautuu, kaikki viestit jotka on lähetetty 48 tuntia sitten tulevat takautuvasti perille.

Verkkokauppiaiden kannattaa ehdottomasti tällä erää vielä seurailla tilauksia ylläpitotilan "aloitusnäkymästä", jonne tilaukset myös tulevat.

Myös tahot jotka käyttävät postituslistaa asiakasviestintään, voivat käyttää hyödykseen tätä ilmaista työkalua, joka kertoo, meneekö viesti läpi sähköpostilla, vai jääkö se sisältönsä puolesta kenties roskapostisuodattimiin. Tämä tarkistus onnistuu alla olevasta linkistä:

http://www.emailspamtest.com/

Suuret pahoittelut tästä aiheutuneesta haitasta.

Kristiina SunellRe: Sähköpostien häviäminen?!?25.5.2014 14:53
Miten vanhat viestit on vielä mahdollista palauttaa? Ovatko esim. kaksi viikkoa sitten palautelomakkeen kautta tulleet viestit lopullisesti menetettyjä?

Heikki / Kotisivukoneen asiakaspalveluRe: Sähköpostien häviäminen?!?26.5.2014 12:59
Moi Juha ja Kristiina,

Meiltä tuoli tuossa perjantaina 23.5.2014 erillinen tiedote, jossa kerrottiin, että eräs meidän palvelimistamme oli valitettavasti tukossa. Ja tässä tapauksessa sen kautta myös meni sähköposteja, jotka olivat sitten siellä jonossa. Tämä suma lähti sitten purkautumaan tuossa n. kello 17 aikoihin samaisena päivänä, joten jälkikäteen myös viestejä on niiden (lomakkeiden) osilta voinut tulla perille.

Meiltä löytyy tietokannastamme jokainen kauttamme lähetetty lomakevastaus. Jos sieltä siis nyt jotain viestejä vielä uupuu, pistäkää vain viestiä tulemaan tänne asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@kotisivukone.fi), ja ilmoittakaa koska edellinen vastaanotettu viesti on tullut läpi, niin katsomme mitä on voinut jäädä välistä.

Pahoittelut toki tästä aiheutuneesta haitasta.

- Heikki

eero.maatta@ouki.fi ja eero.maatta@gmail.comRe: Sähköpostien häviäminen?!?13.2.2015 21:42
webmail- Sähköpostiini ei tule viestit perille. Lähetys onnistuu omaan gmailiin. Gmailista ei tule testiviesti perille. Odotin asiakkaan viestiä ja kun ei tullut perille niin pyysin lähettämään Gmailpostiini. Täysi ei ole. Mistä kiikastaa...
Postiosoitteeni jossa ongelma on eero.maatta@ouki.fi

Janne / KotisivukoneRe: Sähköpostien häviäminen?!?14.2.2015 12:28
Hei,
ongelmasta on jo ilmoitettu sähköpostipalveluita ylläpitävälle palveluntarjoajalle ja ongelmaa selvitetään parhaillaan. Pahoittelumme tästä ongelmasta koituvista haitoista.

Tämä ongelma koskee Webmail-palvelua. Esimerkiksi Kotisivukone-palvelun verkkokauppatilauksien postit toimivat normaalisti, koska käytämme omia sähköpostipalvelimia.

Pekka S.Re: Sähköpostien häviäminen?!?15.2.2015 13:59
Janne, joku väitti että lomake-mailit ovat hävinneet? Pitääkö paikkansa?

jarnaRe: Sähköpostien häviäminen?!?15.2.2015 15:16
kuitenkin kaikkia hiton kerjäys tms viestejä tulee vähän väliä läpi. En yhtäään ihmettele jos tälle palveluntarjoalle tulee kohta asiakaskato kun lähes joka päivä jossain joku vika.

KristiinaRe: Sähköpostien häviäminen?!?15.2.2015 15:46
Miten mahtaa olla käynyt iltapäivän 13.2 ja iltapäivän 14.2.2015 välillä saapumatta jääneille sähköposteille? Ei näy vielä s-postissa ainoatakaan.

Graafikkomme lähetti/yritti lähettää moneen kertaan materiaaleja - eivät tulleet perille, vieläkään. Laittoi ne lopulta Dropbox'iin, eli tämä kunnossa.

Mutta mitä muuta on mahtanut jäädä puuttumaan...Saako ne postit vielä palautettua, eli ovatko ne jossain palvelimella? Vai oliko vika sen luonteinen, että palvelin ei ottanut saapuvia viestejä vastaan lainkaan?

JomppaRe: Sähköpostien häviäminen?!?15.2.2015 21:08
Eipä ole näkynyt lomake maileja täälläkään...

Janne / KotisivukoneRe: Sähköpostien häviäminen?!?16.2.2015 10:15
Hei,
virallinen tiedote sähköpostiongelmasta löytyy tiedotesivultamme http://www.kotisivukone.fi/uutiset.html?a100=144 ja kotisivujen ylläpidosta.

Jos lähettäjä sai virheilmoituksen sähköpostin lähetyksen jälkeen, ei postia saavu vastaanottajalle. Tässä tapauksessa lähettäjän on lähetettävä tämä posti uudelleen.

quinttRe: Sähköpostien häviäminen?!?17.2.2015 13:40
hei, kuten tuossa toisessa keskustelussa jo sanoin, tänään edelleen sähköposteja häviää ja eivät tule perille... missä mättää??? onko laitettu niin tiukat rajat että suuri osa menee jo teillä roskiin? sellaista tänään...

KaisaRe: Sähköpostien häviäminen?!?18.2.2015 16:07
Kaksi sähköpostia on edelleen teillä teitämättömillä. Huomasin tilaukset luonnollisesti verkkokaupan hallinnasta, mutta viestit uupuvat edelleen. Tarkastin myös roskapostiosion.

Taina / Kotisivukoneen asiakaspalveluRe: Sähköpostien häviäminen?!?18.2.2015 17:09
Hei Kaisa,

Jos tarvitset näistä kahdesta tilauksesta sähköpostiviestit, niin ottaisitko yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@kotisivukone.fi. Kerro viestissäsi seuraavat tiedot:

- Asiakasnumerosi (voit tarkistaa kotisivujesi ylläpitotilan "Asetukset"-sivulta)
- Tilausten numerot, joista et saanut ilmoitusta sähköpostiisi

Katsotaan saisimmeko kaivettua nämä viestit vielä ja lähetettyä ne sinulle uudestaan.

Lempi JuntunenRe: Sähköpostien häviäminen?!?12.8.2018 12:59
Tulevat sähköpostit häviää hetken perästä kun tulevat . missä syy ?

Heikki / KotisivukoneRe: Sähköpostien häviäminen?!?13.8.2018 15:16
Moikka Lempi:

Tuo johtunee todennäköisesti siitä, että tiliä luetaan useammalta eri laitteelta / paikasta. Eli siellä on joku paikka, joka nappaa viestit palvelimelta (käyttäen pop3-yhteyttä) joten siksi ne katoavat.

Kannattaa nyt katsoa, että mihin kaikkialle tili on asennettu.

- HeikkiVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: